Möbler möbler, mer möbler…

Mer möbler! Det finns så mycket spännande där ute, och så mycket att säga. Jag kör ett sammanfattningsrace till bara för att det är så intressant. Det är ju ofta på studentnivå det händer saker, nya strömningar blir tydliga, galna idéer testas, den kommersiella bäringen kanske inte är i fokus hela vägen, ja ni fattar.

Med egentillverkad logga ville HDK Steneby skola visa på mångfald, kreativitet, lust och glädje. Varje bokstav kan ses som en egen liten möbel. (Foto Linus Ström)
Med egentillverkad logga ville HDK Steneby skola visa på mångfald, kreativitet, lust och glädje. Varje bokstav kan ses som en egen liten möbel. (Foto Linus Ström)

Här vill jag skriva om HDK Stenebys satsning, möbeldesign med inriktning trä kan se ut så här. På möbelmässan visade de upp sex bord, deras monterkoncept var framtaget av skolan i samarbete med Torbjørn Anderssen från den spännande designgruppen Norway Says. De vackra bokstäverna representerar alla skåp som i sin tur säger något om hur skolan arbetar. I korta workshops fick eleverna en bokstav, tidspress och galet mycket pepp på att vara kreativa. Fint slutresultat, eller hur?

Children play under the table...av Curran Arnett, elev på HDK Steneby. (Foto Martin Gustavsson)
Children play under the table...av Curran Arnett, elev på HDK Steneby. (Foto Martin Gustavsson)

Jag mötte också eleven Curran Arnett, som visade sitt bord. På ovansidan bara vackert och välgjort, men undersidan visade upp ett lekfullt landskap för barn att fantisera kring. Skogen, rymden –  allt går att leka och fantisera kring när de vuxna har långsittningar därovan.

Och så en kavalkad av spännande möbler från lite olika skolor; Danmarks Designskole i samarbete med Danish Furnituremaker’s Quality Control gav upphov till några riktigt kalasfina stolar, kolla in! Och engelsmannen David J Jirwin till sist, hur spännande som helst.

Till vänster Anne Kathrine Touborgs stol Ella. Till höger
Elever från Danmarks Designskole, till vänster Anne Kathrine Touborgs stol Ella. Till höger Hanne Kortegaards lounge chair Cube, 50-tal mixat med 2009. (Foto Danmarks Designskole, www.dkds.dk)
Billie riedel från danska designskolan
Fler elever från Danmarks Designskole. Stolen Zander till vänster, av Jessica Riedel. Till höger Jacob Bille och Jonas Lyndby Jensen, stol med textil av hästhår. (Foto Danmarks Designskole, www.dkds.dk)
Och avslutningsvis två stolar av David J Irwin, hur fina som helst. Till höger hans Double back chair, för att din jacka inte ska ramla av. Och till höger, Elbow chair, för att ge dig lite mer utrymme. (Foto David J Irvin, www.davidjirwin.co.uk)
Och avslutningsvis två stolar av engelsmannen David J Irwin, hur fina som helst. Till vänster hans Double back chair, för att din jacka inte ska ramla av. Och till höger, Elbow chair, för att ge dig lite mer utrymme. (Foto David J Irvin, www.davidjirwin.co.uk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *