Julstämning med tradition

Helge Artelius (1895-1989) heter konstnären som gjorde dessa klassiker, visst hör väl hans bokmärken, adventskalendrar och bonader julen till? Just nu går det att se hans samlade juliga verk på Jönköpings läns museum. Helge Artelius arbetade främst som illustratör för tidskrifter och böcker, men gjorde också gärna juldekorationer har jag lärt mig.

2 comments

  1. Jag älskar hans bilder! I min barndom hade jag en visbok med ljuvliga bilder som han hade gjort (kanske visorna också vad vet jag), men den är försvunnen sedan många år och jag saknar den så…
    God jul Kurbitsbloggen och alla läsare!

  2. Ah vad härligt! Visst är det ljuvt och sentimentalt att ha sådana minnen? Själv har jag letat efter en speciell visbok min farmor hade, där en teckning på ”tomtegubben som hade snuva” etsat sig fast…

    God Jul!
    /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *