Slöjdkollektivet på Lava

Den västerländska så kallade civilisationen havererar. Smällen är öronbedövande. Sen blir det tyst. Ur ruinerna kryper sju personer fram med enkla redskap. Medan investerarna och direktörerna förmultnar bygger de en ny tillvaro med sina händer, som de alltid gjort.

Så rivstartar Slöjdkollektivet texten om sin utställning på Lava på Kulturhuset i Stockholm just nu.  Slöjdkollektivet  består av sju slöjdare – Jonatan Malm, Lisa Malm, Karl Hallberg, Cajsa Branchetti Hallberg, Fritjof Runhall, Elina Holmgren och Jennie Mc Millen. De arbetar i trä, textil och smide. Utställningen öppnade i helgen, jag har inte hunnit mig dit ännu. Det verkar som en viktig och bra utställning dock, Slöjdkollektivet är en grupp slöjdare som vill visa att det finns ett tydligt ställningstagande i att vara slöjdare – hur coolt och nödvändigt verkar inte det? Politik och slöjd hör ihop, det har jag länge försökt att hävda.

VIll du hellre se Slöjdkollektivet i Uppsala går det bra, de ställer ut på Kaleido konsthantverk 10 januari. På Lava håller de på fram till och med 21 december.

1 comment

  1. Då ska jag absolut gå till Kaleido när de kommer dit. Där var fö en härlig utställning med grytlappar fram till förra helgen. Jag var där och såg den tre gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *