Idag är det Hemslöjdens dag!

Fira Hemslöjdens dag! Det gör säkert andra på en plats nära dig. Årets tema är täljning och vävning, jag lovar att du säkert kan hitta något att prova på, Hemslöjdens dag firas över hela landet. Se program här>>

I Stockholm firas Hemslöjdens dag på Nordiska museet, där det bland annat går att prova på att väva i vävstol och göra japanska snoddar.

I samband med Sommarslöjdsutställningen Figurer i trä anordnas föredrag och filmvisning. Lite mer kunskap om Gunnar Bissefällarn Svensson går exemeplvis att få i och med filmen Reliefer, det tycker jag verkar spännande. Författaren Olle Nessle som nyligen gav ut boken Okända mästare pratar om folkliga skulptörer. God slöjddag!

2 comments

  1. Åh jag var på Skånes Hemslöjd i Landskrona, men då visade det sig (efter att ha betalt 120kr/person i inträde på citadellet eftersom det var medeltidsmarknad samma helg) att det INTE var något ute i Landskrona utan att allt var flyttat bla till Kulturen i Lund. Typiskt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *