Christine Östergren hos Inger Molin

Galleristen Inger Molin är duktig. Hon visar alltid spännande utställningar i gränslandet mellan konst och konsthantverk – nå, numera vill jag bestämt hävda att det inte finns några gränser däremellan och det är fånigt att hävda det, jag ska sluta skilja dem åt i text – och har en förmåga att snappa upp det allra senaste. Jag tittar på hennes hemsida ofta för att den är välgjord, uppdaterad och intresseväckande, men lyckas inte ta mig till Kommendörsgatan i Stockholm lika ofta för ett besök hos henne.

Nu finns det ett gott skäl för ett besök tror jag, för jag ser att keramikern Christine Östergren ställer ut. Titta vad intressant! Hur leran ser ut som något annat! Utställningen heter Stories from the fire och pågår till 14 juni. Kolla in galleriets hemsida för fler bilder, se hur Christine Östergren får till ytan, materialet, hur märkligt skirt det ser ut, samtidigt som leran i sig säkert tål en hel del. Mäktigt, men också mystiskt. Vilken vacker kombination.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *