Arbetsplats för träet

Brandstedts trägård i Kjeckestad vid Mariestad verkar vara ett sjuhelsikes place. Bilden är lånad från www.brandstedt.se.I Kjeckestad söder om Mariestad ligger Brandstedts trägård. Per Brandstedt är finsnickare med ungefär hur mycket engagemang som helst, under förra året färdigställdes hans dröm om en egen utställningshall och arbetsplats för träet. Det verkar vara en driven man, full av engagemang för sitt ämne, det var något jag förstod av den artikel vi hade inne i Hemslöjden för något år sedan.

Döm om min förvåning när jag därför bara av gammal vana besökte min arbetsplats hemsida och såg att han finsnickarn har stora grejor på gång – utöver sitt mastodontprojekt trägården. Internationell seminarieverksamhet! Jösses. Och visst låter det spännande – Joint – An International Arena for Woodworking Culture. Med utgångspunkt i träkulturer från fyra olika världsdelar (Afrika, Asien, Australien och Europa) kommer slöjdare att träffas och diskutera trä som konst, byggande, slöjd och design. I programmet står att man ”vill skapa möten mellan dem som arbetar i samma material och med ett hantverk som är universellt”. Är inte det en bra idé så säg? Och blir man inte nyfiken på vad som kommer att avhandlas?

För övrigt tror jag att det är en spännande plats att besöka, har du inte vägarna förbi Kjeckestad för att se på självaste trägåden, kolla in hemsidans byggdagbok istället, där det är lätt att inse att det är en hel del med att bygga hus…

4 comments

  1. Visst är det en spännande plats att besöka, jag var själv där i lördags och njöt av vackert hus med galleri, gott kaffe med den godaste bullen jag någonsin ätit! Kaffet smakade extra gott i en handgjord mugg av Jan-Åke Andersson, keramiker från Tibro.

  2. Nämen super Ulrika! Vad roligt att höra! Då är det bekräftat – väl värt ett besök hör jag. Tack för den rapporten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *