Motvilligt möbelmässa

Så är ju möbelmässan i Milano över, det har knappast gått att undvika den utifrån all rapportering i media. Jag hade tänkt att låta den passera, det är ju mest glam och lyx och knasigheter tänker jag mig. Men se det gick inte, jag fick se Wis designs bidrag till mässan och ja…vad kan man säga? Hur bra är inte det här? Både skåpet med de många olika loppislådorna och stolen med läderapplikationerna har figurerat på bild både här och där men jag kan inte låta bli och här kommer det: Wis Design består av Lisa Widén och Anna Irinarchos. De arbetar med möbeldesign, inredningsdesign och grafisk design. Från Stockholm och med en spännande tvist.

“Decades”, skåp av Wis Design, bild lånad från www.wisdesign.seSkåpet heter ”Decades” och består av en massa lådor i olika stilar från olika möbler har fått en nybyggd ram runt sig. Så enkelt och genialt. Skåpet är dryga metern långt och högt. Stolen heter

“Vanity” fåtölj av Wis Design, bild lånad från www.wisdesign.se”Vanity” och ser kanske inte mycket ut för blotta ögat. Men tittar man närmre ser man att det faktiskt är läderklackar som löper längs hela fåtöljen. Den här snajdiga klackmattan är gjord i läder, formgivarna har återanvänt gamla läderjackor. Annars brukar en klackmatta bestå av restbitar från gamlaylleplagg, klippta i små bitar som liknar skoklackar. Gammal svensk tradition. Kanske var det inte det Wis Design hade i åtanke, men själva återvinningen får de ju ett plus i kanten för bara av farten. Och visst blir det väl mer av dekoration så här?

Ja, så här är jag ändå, skriver om möbelmässan, men, trot eller ej, ur ett återbruksperspektiv. Och det är faktiskt sant, jag har läst det på flera ställen – att ekoreko var inne även bland formgivarna i Milano.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *