Kurbits fyller år – skänk en slant till bloggens fortsättning!

Tack alla ni som tog er tiden att svara på Kurbits-enkäten i början av året, det var värdefullt för mig att veta mer om hur ni ser på vad bloggen är och hur ni vill att den ska vara i framtiden. Jag är glad och ödmjuk inför den fina roll som ni tycker att den spelar och att den har en egen röst värd att hålla fast vid.  Jag startade så som många av er vet Kurbits i mitten av februari 2008 och i dagsläget finns det över 1 800 inlägg här om hantverk, slöjd, konsthantverk och konst. Ta en titt runt bland kategorierna, kanske hittar du ytterligare läsning som du är intresserad av?

Många konkreta idéer från er innehöll också planer om ekonomiska sätt att driva bloggen, vilket jag är rörd över. Jag är ju frilansande journalist och Kurbits har genom åren fungerat som en plats för mig att skriva av mig, uppdatera mig kring saker som jag själv är nyfiken på och också få möjlighet att tipsa och dela med mig av saker jag tycker är intressanta. Men jag behöver ofta avstå från inlägg här till förmån för andra, betalda jobb. Kanske kan vi ändra på det?

På uppmaning från många av er testar jag därför att genomföra en kampanj. Låt oss fira Kurbits födelsedag! Genom att swisha ett bidrag är du med och säkrar bloggens fortlevnad, en insamling kan ge mig ytterligare skrivtid och i och med det kan det alltså generera fler inlägg på bloggen om de ämnen som ni vill läsa mer om – slöjdarporträtt, inlägg om återbruk, sätt att göra själva och även recensioner av hantverksböcker och en hel del annat.

Tack för ditt bidrag! Vi firar Kurbits 12-årsdag under februari och en bit in i mars så får vi se var vi landar. Swishnumret är 070-605 05 54 och alla bidrag är varmt välkomna. Hurra för Kurbits, men länge leve också kreativiteten, skapandelustan, magin som händerna kan åstadkomma och inte minst, länge leve hantverket!  Nu kör vi!

Ps. Alla som swishar hamnar med namn bland Kurbits Vänner! Om du inte vill vara med där, ange “anonym” i meddelandet. Tillsammans bygger vi Kurbits Hall of Slöjd förstås!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *