Almost Visible visar en ny generation konsthantverk

Just nu på Lerverk i Göteborg – Almost Visible Next generation HDK craft Så himla spännande det är med pågående elevarbeten, här är ett intressant och roligt exempel på spännande utövare just nu. Utställningen visar nio konsthantverkare som alla studerar på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg just nu, inom olika dicipliner – keramik, textil och smyckekonst.

<em>Sanne Höglund medverkar tillsammans med ytterligare åtta konsthantverkare på Lerverk i Göteborg just nu. Alla studerar de på HDK och verkar inom smyckekonst, keramik eller textil. Här smycket Fragments koppar, silver, aluminium och mässing. (Foto HDK)</em>
Sanne Höglund medverkar tillsammans med ytterligare åtta konsthantverkare på Lerverk i Göteborg just nu. Alla studerar de på HDK och verkar inom smyckekonst, keramik eller textil. Här smycket Fragments i koppar, silver, aluminium och mässing. (Foto HDK)

Här är de alla – och har du möjlighet, kolla in utställningen och skaffa dig kollen på kommande generations konsthantverk.  Almost Visible visas till och med 9 februari och de utställande är: Elin Alvemark,  Veronica Andersson,  Sara Beck-Hanssen,  Sofia Brolin,  Antonia Haglund,  Nína Harra,  Sanne Höglund,  Malou Larsson och  Elin Wallenstam Sjögren – se länkar till alla respektive utövare här! 

Verket Moon river av Veronica Andersson består av silver, glas textil och svart bläck. (Foto HDK)
Verket Moon River av Veronica Andersson består av silver, glas textil och svart bläck. (Foto HDK)
Unfold, Antonia Haglund. Stengods, just nu på Lerverk i Göteborg. (Foto HDK)
Unfold, Antonia Haglund. Stengods, just nu på Lerverk i Göteborg. (Foto HDK)
Sofia Brolin; textilen Polarna. (Foto HDK)
Sofia Brolin; textilen Polarna. (Foto HDK)
Streams, Nina Harra från textila inrikningen på HDK, just nu i utställning på Lerverk. (Foto HDK)
Streams, Nina Harra från textila inrikningen på HDK, just nu i utställning på Lerverk. (Foto HDK)
En avflådd skörhet, Elin Wallenstam Sjögren. Textil lappteknik och digitaltryck. (Foto HDK)
En avflådd skörhet, Elin Wallenstam Sjögren.
Textil lappteknik och digitaltryck. (Foto HDK)
Saturns Urns av Elin Alvemark. I stengods, och just nu i utställningen Almost Visible på Lerverk i Göteborg. (Foto HDK)
Saturns Urns av Elin Alvemark. I stengods, och just nu i utställningen Almost Visible på Lerverk i Göteborg. (Foto HDK) 
Sara Bech-Hanssen och verket Scrap/Stuvbitar, på Lerverk just nu. (Foto HDK)
Sara Bech-Hanssen och verket Scrap/Stuvbitar, på Lerverk just nu. (Foto HDK)
Skogsvarelse, verk gjort i stengods av Malou Larsson, som var en av de som fick hedersomnämnande i Svensk Hemslöjds stipendieutdelning som jag var delaktig i förra året, roligt att se hennes arbete också här! (Foto HDK)
Skogsvarelse, verk gjort i stengods av Malou Larsson, som var en av de som fick hedersomnämnande i Svensk Hemslöjds stipendieutdelning som jag var delaktig i förra året, roligt att se hennes arbete också här! (Foto HDK)

Mer om alla utställare här! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *