Dags för årets Fårfest i Kil!

Idag startar Fårfest i Kil! Denna stora tilldragelse som sätter fåret och ullen i centrum i allsorts programverksamhet under dagarna tre. Fårfesten arrangerades för första gången 2006, då med tio utställare. Idag räknar man det tiodubbla (se utställarna här), med nära tiotusen besökare (9 000 i fjol) – snabbt har evenemanget gått och blivit till en given samlingspunkt för många i och utanför branschen.

Bild lånad från Fårfest i Kils hemsida - fokus för fårfesten är förstås själva fåret - passa på att träffa dem och branschen kring ullen 2-4 mars. I Kil. (Foto varmlandsbilder.se)
Bild lånad från Fårfest i Kils hemsida – fokus för fårfesten är förstås själva fåret – passa på att träffa dem och branschen kring ullen 2-4 mars. I Kil. (Foto varmlandsbilder.se)

Fårfesten i Kil erbjuder ett fullmatat program med försäljning, prova på, seminarier och nätverkande, allt med fokus på vad ett får kan ge i form av mat, skinn- och ullprodukter. Passa på att träffa fåren och hör ägarna berätta om dem också. Om du är i närheten av  värmländska Kil i helgen, passa på att upplev fårfesten helt enkelt!  Event på facebook här, och mer information här.

Årets tema? Fårälskad, förstås.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *