Var med på broderikurs med gerillaslöjdstema!

I sommar finns det möjlighet att gå broderikurs i gerillaslöjdens tecken! Jomenvisst! Skriv upp i almanackan, boka 10-12 augusti och kom till Leksand! Jag är inbjuden att prata på Leksands folkhögskolas sommarkurs i broderi, Lust och fägring III och kommer att kicka igång deltagarna med inspiration och kunskap om själva gerillaslöjdsrörelsen. Så himla roligt det ska bli! Så här presenteras kursen:

Frida Arnqvist Engström är inbjuden som gästföreläsare och ger en föreläsning med fokus på gerillaslöjd och hur broderiet kan användas som sätt att manifestera åsikter och kommunicera ställningstaganden. Med hjälp av stygnen kan olika budskap och strategier formuleras, här visas exempel och berättas om den globala rörelse som handlar om att förändra världen med händerna. I Sverige kallar vi rörelsen för gerillaslöjd, ett begrepp som Frida myntat, och utifrån den historieskrivningen utforskar vi och inspireras av utövare som vill något mer med sitt hantverk. Efter föreläsningen genomför vi en utmaning baserad på vad Frida visat oss.

En av många fantastiska bidrag från Gerillaslöjdsfestivalen goes No Limit, i Borås i september i år. (Foto Gerillaslöjdsfestivalen)
En av många fantastiska bidrag från Gerillaslöjdsfestivalen goes No Limit, i Borås i september i fjol. Något att inspireras av på sommarens broderikurs med budskapsbroderi, där jag är gästföreläsare. (Foto Gerillaslöjdsfestivalen)
Den här bilden har följt mig under hösten, fyllt mig med hopp och tilltro till att vi tillsammans kan göra skillnad. Det visar brodösen Rebecca Roberts här, liksom en rad andra gerillaslöjdare som använder sina händer för att kanalisera sina röster. (Foto Rebecca Roberts)
Rebecca Roberts liksom en rad andra gerillaslöjdare använder sina händer för att kanalisera sina röster. En bra inspiration till sommarens kurs också det! (Foto Rebecca Roberts)

Själva broderikursen hålls av brodösen och pedagogen Mia Ehrling, som står för den fördjupade broderikunskapen och den delen av inspirationen. Kursen lägger fokus på just komposition och formspråk, men inspireras av gerillaslöjd, garngraffiti och handens politiska skaparkraft.

”Snabba utmaningar med nya stygn och nya idéer om applikationer och material men också gott om tid att brodera”, beskriver bland annat Mia kursen.

Budskapsbroderi av @ragtale, Lisa Halldén. (Foto Gerillaslöjdsfestivalen)
Budskapsbroderi av @ragtale, Lisa Halldén.(Foto Gerillaslöjdsfestivalen)

– Med tre härliga dagar i inspirerande miljö hoppas jag att du får inspiration att fortsätta och utveckla ditt broderi, träffa likasinnade och gott om tid att skapa och brodera, säger hon vidare.

Och jag håller verkligen med! Det här är min första föreläsning i ett kurssammanhang på det här viset, så jag ser verkligen fram emot att också ta del av innehållet i övrigt. Du hittar mer information om kursen här. Och här finns anmälningsblanketten, det är ett begränsat antal platser! Hoppas vi ses!

Wifimemet i sin helhet - slående sammanfattning av samtiden, eller hur? Budskapsbroderi av Karina Paulsson. (Foto Kurbits)
Wifimeme – slående sammanfattning av samtiden, eller hur? Budskapsbroderi av Karina Paulsson. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *