Weave of the Month Club: ny vävnota varje månad

Här kommer ett roligt initiativ för alla er som väver därute – och det är det allt fler som gör har jag märkt! Vävaren Arianna Funk lanserar sin Weave of the Month Club och vill förstås att fler ska utveckla sitt vävande. Hon berättar att hon tycker det är fattigt med nya vävnotor, och vill därmed ändra på det – vävkunskapen kan också med fördel spridas genom flera kanaler menar hon, och det tycker jag är en så bra inställning.

Första vävnotan har nu skickats ut, satsningen är sprillans ny och det är Arianna själv som kommer på projektidéer, testar, skriver vävnotorna och står för företagsidén.

Den första i varje månad skickas en ny pdf med ett vävprojekt ut. Weave of the Month Club är en prenumerationstjänst för vävnotor, skapat av Ariana Funk. (Foto Ariana Funk)
Den första i varje månad skickas en ny pdf med ett vävprojekt ut. Weave of the Month Club är en prenumerationstjänst för vävnotor, skapat av Ariana Funk. (Foto Arianna Funk)

Tjänsten är internationell på så vis att instruktionerna finns både på svenska och engelska, men Arianna gör själva notorna på svenskt vis. Hon är själv amerikan men utbildad vävare här i Sverige, från HV och bla med i Studio Supersju) Till vilka riktar hon sig med sina projekt? De kräver lite erfarenhet och 8 skaft och trampor säger hon.

– Notorna är tänkt som recept: har man inte vävt denna bindning eller i detta garn förut kan man följa notan till punkt och pricka, eller om man inte tycker om färgen eller föredrar ett annat material så kan man ersätta, såklart! 
Den första varje månad skickar Weave of the Month Club ut en pdf med ett nytt projekt och eftersom det är en prenumerationstjänst betalar du en summa i månaden för mönster, inspiration och också problemlösning per mejl om du kör fast. Läs mer om detaljerna här. 
Vävnota från Weave of the Month Club. (Foto Ariana Funk)
Vävnota från Weave of the Month Club. (Foto Arianna Funk)

Arianna berättar att de första medlemmarna faktiskt registrerade sig från USA;
– Några amerikanska medlemmar har skrivit till mig och berättat att de tycker att formatet/konceptet är lite av en frisk fläkt och jag tror att det är lite kittlande för dom med ”svensk” vävning.

 Med den här tjänsten vill Arianna underlätta spridningen av nya vävnotor, något hon menar behövs. Det känns som det finns hur många vävböcker som helst, men att det bara är några få som syns, eller används, undrar varför det är så? skriver hon.

Tankarna på att utveckla vävklubben är många – att ta sig an sin vävning med nya projekt över ett år kan ge nya infallsvinklar i den egna vävningen tror Arianna. Och kanske också att den föder mer kommunikation inom vävcommunityt.
-Kanske ett sätt att hålla tempo och inte grotta ner sig för mycket, ett sätt att utmana sig och tänka lite mer flexibelt kring vävning och projekt.

Följ projektet via sajten eller via instagram, det är ett spännande iniatiativ och mycket talande för den starka vävvåg som sprider sig just nu. Så roligt och så viktigt att en ny generation vävare tar vid – kanske är du också en av dem? Arianna Funk är hoppfull om att fler ska kunna hitta ny vävinspiration framöver:

– En vävare som följer mig på instagram köpte gåvomedlemskap för sin mycket lokala vävgrupp, Shuttle Club, och jag hoppas att de har weavealongs.  Det blir jättespännande att se vad alla gör med det jag skickar ut.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *