Dags för ny upplaga av À la London – juldesignmarknaden!

Det var ett tag sedan jag skrev om  A la London, den designmarknad som arrangerats sedan 2010 i Göteborg med omnejd, de senaste åren till och med två gånger om året. Och nu är det dags igen! För juldesignmarknad förstås. Med start imorgon fram till söndag (24-26) finns marknaden i Göteborg, på Auktionsverket Kulturarena och nästa lördag, 2 december slår man upp portarna på Textil Fashion Center i Borås.

CF Caroline Fredriksson, på plats på juldesignmarknaden A la London. (Foto A la London)
CF Caroline Fredriksson, på plats på juldesignmarknaden À la London. (Foto À la London)

Här finns småskalig design, en massa hantverk och mängder av små kreativa företag som säkerligen kan hjälpa till med inspirationen för julens klappar. Förra året hade À la London 80-talet försäljare och startfältet ser mäktigt ut också i år.

Precis som tidigare är det Therese Aronsson och Mattias Rask som är ansvariga för marknaden, de letade och ville ha en bredare mötesplats för ny design och framtida formgivare med skön atmosfär – precis som i London. Och det konceptet har alltså funkat sedan starten.

Sloydlab är med på A la London, bland annat med sina sveplampor. (Foto A la London)
Sloydlab är med på A la London, bland annat med sina sveplampor. (Foto A la London)

Här är endast en handfull av alla som är på plats – och är du intresserad av ett besök, kolla in allt praktiskt via sajten, här. Alla bilder är hämtade från À la Londons sajt, se mer av alla spännande produkter där. Bilden i inläggets topp föreställer smycken av Sarah Winter.

Spånet och Flisan, täljda produkter i olika träslag. (Foto A la London)
Spånet och Flisan, täljda produkter i olika träslag. (Foto À la London)
En korvstake någon?! Av Ellinor Augustini, verksam i Göteborg. (Foto A la London)
En korvstake till jul någon?! Av Ellinor Augustini, verksam i Göteborg. (Foto À la London)
Dörrarna till julupplagan av designmarknaden A la London öppnas imorgon i Göteborg. Nästa helg är det Borås tur. Här samsas som vanligt småskalig design och spännande hantverk från hela landet. (Foto A la London)
Dörrarna till julupplagan av designmarknaden À la London öppnas imorgon i Göteborg. Nästa helg är det Borås tur. Här samsas som vanligt småskalig design och spännande hantverk från hela landet. (Foto À la London)
Figurer av Jonas Welin, också med på juldesignmarknaden A la London, i Göteborg i helgen, i Borås nästa. (Foto A la London)
Figurer av Jonas Welin, också med på juldesignmarknaden À la London, i Göteborg i helgen, i Borås nästa. (Foto À la London)
Patternplan på plats med mönster och produkter. (Foto A la London)
Patternplan på plats med mönster och produkter. (Foto À la London)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *