Välkommen på Form&frukost #7: Åsa Pärson

Imorgon är det dags för vår sjunde Form&frukost, samtalet i tidig morgonstund på Scandic Anglais i Stockholm. Det är jag och Stefan Nilsson som väljer gäster och står för samtalet, samtidigt som ni i publiken äter frukost och har det fint. Imorgon gästas vi av Åsa Pärson, det ser jag fram emot mycket! Åsa är handvävare och formgivare och vi presenterar henne så här;

Inspirerad av förhållningssätt till textil, hantverk och arkitektur i olika kulturer skapar Åsa Pärson textilier med tankar om färg, ljus och geografi. Hon beskriver sin handvävning som enkel, lågmäld och att den får ta tid. Åsa Pärson arbetar också som lärare och är själv utbildad i Sverige och utomlands, bland annat i Japan. Vi är nyfikna på vad hon vill förmedla till sina studenter och vi vill också veta mer om hennes influenser från japanska tekniker. Hur samsas hennes konstnärliga driv med hennes roll som formgivare inom vävningen, och vad är hennes tankar om vävbranschens utmaningar och framtid?

Form&frukost är gratis men du behöver boka din plats, mejla info@formfrukost.se för att vara med. Välkommen!

Åsa Pärson, handvävare och formgivare - och vår gäst i morgondagens Form&frukost!
Åsa Pärson, handvävare och formgivare – och vår gäst i morgondagens Form&frukost.
Så här såg det ut när Åsa Pärson ställde ut sina fantastiska handvävda sjalar och textilier på Galleri Sebastian Schildt i höstas. En otroligt vacker utställning. (Foto Kurbits)
Så här såg det ut när Åsa Pärson ställde ut sina fantastiska handvävda sjalar och textilier på Galleri Sebastian Schildt i höstas. En otroligt vacker utställning. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *