#StitchforSyria – var med du med!

Vill du visa ditt stöd för Syrien och skicka lite hopp till brodöser genom ditt eget broderi? Var med i projektet #StitchforSyria. Tillsammans med organisationen Concern i England har kosstygnsbrodösen Mr X Stitch, Jamie Chalmers, tagit fram ett mönster som  är fritt att ladda ner och brodera därhemma.

Mönstret är hämtat från ett kvinnocenter i hamnstaden Tripoli i Libanon, där både syriska och libanesiska kvinnor undervisas i broderi. Jamie Chalmer har tagit en del av en syriansk mönsterdesign och anpassat det till detta välgörenhetsprojekt.  Läs mer om Jamies tankar om projektet här.

På ett kvinnocenter i Tripoli i Libanon undervisas kvinnor i broderi som de senare kan sälja och få en liten inkomst av. (Foto Concern worldwide UK)

På ett kvinnocenter i Tripoli i Libanon undervisas kvinnor i broderi som de senare kan sälja och få en liten inkomst av. (Foto Concern worldwide UK)

Centret är en plats dit kvinnor dels kan komma för en stunds avkoppling, dels lär de sig att brodera olika mönster som också säljs vidare och på så vis får de en liten inkomst och kan styra över sin tillvaro. Den fyrkant som projektet uppmanar brodöser från hela världen att bidra med kommer att visa stöd till kvinnorna genom att så småningom sättas ihop till en stor bonad på kvinnocentret i Tripoli, som ett meddelande till kvinnorna om solidaritet och hopp.

Hittills har 200 bidrag kommit in, de ser ut så här. Vill du vara med? Här finns mönstret och instruktionerna om hur du ska göra och var du ska skicka ditt bidrag.

De fyrkantiga broderade lapparna sätts ihop som en hälsning till de syrianska och libanesiska kvinnorna i Tripoli. (Foto Concernworldwide UK)

De fyrkantiga broderade lapparna sätts ihop som en hälsning till de syriska och libanesiska kvinnorna i Tripoli. (Foto Concernworldwide UK)

Jag såg också en fin och gripande film från detta center, där kvinnor möts och broderar gemensamt. Se här!

Läs mer om Concern worldwide här.  Mer att läsa om kvinnocentret som Concern stödjer finns här. Och mer att läsa om projektet och om du vill registrera dig själv eller en grupp i kampanjen hittar du här. 

Genom centret får kvinnorna möjlighet att lära sig hantverket för att senare få hjälp att utveckla det till produkter som de kan få en inkomst av. (Foto Concernworldwide UK)

Genom centret får kvinnorna möjlighet att lära sig hantverket för att senare få hjälp att utveckla det till produkter som de kan få en inkomst av. (Foto Concern worldwide UK)

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...