4 kvinnor, 100 statister, 36 m2 handarbete

Performancegruppen Otalt söker hundra statister till en performance för att gestalta statistik kring jämställdhet på Medborgarplatsen den 24 oktober. Till sin hjälp har gruppen inte bara hundra kroppar, utan också ett 36 kvadratmeter stort lapptäcke, som tillsammans med Otalts fyra konstnärer levandegör jämställdhetsstatistik. Otalt skriver:

100 personer är etthundra procentenheter. På ett handarbetat lapptäcke med lika många rutor och med en ytan av 36 kvadratmeter gestaltas statistik kring jämställdhet så det känns i hela kroppen. Koreografin skapas med hjälp av siffror från lokal, nationell och internationell statistik. Performancen gestaltar det som syns i siffror men som inte alltid känns.

Performancegruppen Otalt genomförde sitt verk i Umeå förra året,  nu kommer de till Stockholm. (Foto Camilla Påhlsson Konstfrämjandet Västerbotten)
Performancegruppen Otalt genomförde sitt verk i Umeå förra året, nu kommer de till Stockholm. (Foto Camilla Påhlsson Konstfrämjandet Västerbotten)

Verket har tidigare genomförts i Arvika den 8 mars 2014, på internationella kvinnodagen, och senast i november 2014 i Umeå. Nu kommer performanceföreställningen till Stockholm i samband med Stoff – Stockholm Fringe Festival 2015.

Otalt är en feministisk performancegrupp från Arvika som med detta verk vill medverka till att få besökare och deltagare att reflektera över jämställdhet och vad det innebär. Vill du vara med? Kom till Medborgarplatsen i svarta kläder 12.00 lördag 24 oktober, inga förberedelser krävs. Mer information finns i det här facebookeventet, där det också går bra att anmäla sig.

Var en siffra i statistiken för att diskutera jämställdhet! Gruppen Otalt gör konst i det offentliga rummet med hjälp av statister. Här från ett genomfört verk i Umeå. (Foto Camilla Påhlsson Konstfrämjandet Västerbotten)
Var en siffra i statistiken för att diskutera jämställdhet! Gruppen Otalt gör konst i det offentliga rummet med hjälp av statister. Här från ett genomfört verk i Umeå. (Foto Camilla Påhlsson Konstfrämjandet Västerbotten)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *