Välkommen på Formfrukost!

Nu händer det många roliga grejor samtidigt! Kolla in det här vetja, Formfrukost! Jag och Stefan Nilsson, trendexpert och grundare av Designgalleriet, lanserar frukostsamtal kring slöjd, hantverk, konsthantverk och design. Vi har bjudit in en rad intressanta gäster och vi pratar med dem på Scandic Anglais under tisdagsmorgnar här i höst och vinter. Gå in och gilla Formfrukost på Facebook, där samlar vi all information.

Formfrukost kommer att äga rum fem tisdagar framöver och vi tänker oss att få prata om aktuella ämnen inom design, hantverk och slöjd. Över en kopp kaffe med en gäst rör vi oss kring olika områden, vi tänker oss exempelvis frågor som dessa; makers och fixers, hur påverkar de design- och hantverksbranschen? Är 3D-skrivaren din vän eller fiende som formgivare, och hur tjänar du pengar som slöjdare och designer? Till varje Formfrukost bjuds en aktuell person in för att diskutera detta och frågor som rör materialval, teknik, hållbarhet och kreativitet.

formfrukost_streck

Först ut är Lotta Ahlvar som tisdag 27 oktober gästar vår morgonsoffa. Vi är nyfikna på att prata om Handarbetets Vänner, där hon ju är VD sedan dryga året nu. Förutom Lotta har vi bjudit in Lina Sofia Lundin, Thomas Lissert och tidningen Hemslöjd – den femte gästen är inte helt spikad ännu. Men schemat ser ut så här hittills:

  • 27 oktober: Lotta Ahlvar – vd på Handarbetets Vänner, var är broderiet på väg och vilken roll spelar HV i framtiden?
  • 10 november: Lina Sofia Lundin – konstnär och pedagog, expert på naturlig växtfärgning. Hur kan vi använda oss av den kunskapen för att förändra och skapa hållbara tillverkningsmetoder i framtiden?
  • 24 november: Thomas Lissert – formgivare som gick ut Beckmans i våras med examensarbetet Make Up, om uppdaterat återbruk och nya vinklar på design och hållbarhet.
  • 15 december: information kommer!
  • 12 januari: tidningen Hemslöjd – redaktionen som gör en tidning vars värderingar många numera delar om eget skapande. Hur ser framtiden för hemslöjden ut?

Ungefär så ser alltså programmet i denna första omgång ut. Formfrukost är gratis, den äger rum på Scandic Anglais i Stockholm, de bjuder på frukost i sin nyrenoverade Bar Anglais och vi har fått en scen och plattform att utgå från. Frukosten serveras från 08.00 och vi pratar med vår gäst från 08.30 till 09.00. Vill du vara med? Antalet platser är begränsat, OSA till info@formfrukost.se.

formfrukost_logga

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *