Street Ceramics – tagga med lera!

Jag fick tips om ett spännande evenemang som äger rum 24 juni – för keramiker, men också för oss andra som får titta på. Keramiker från hela landet uppmanas i evenemanget Street Ceramics att skapa keramikfigurer som sedan ska placeras ut i det offentliga rummet. Platsen väljer keramikern själv, och tar också en bild och så läggs bilderna upp gemensamt den 24 juni till en digital utställning. Jag hoppas att en hel del skulpturer kan få stanna kvar i gaturummet, men det är upp till varje keramiker.

Bakom evenemanget ligger Eva Johansson, hon berättar att hon inspirerats till idén av förra årets gatukonstfestival Artscape i Malmö, där keramikern Isaac Cordal medverkade, så här placerade han ut sina verk.  Se mer av Isaac Cordals fantastiska arbeten här.  Och för er som bor i Malmö, det verkar som han lämnat kvar en hel del, se här, ut och leta! Och vill du ha ytterligare inspiration är ju fantastiska Slinkachu en fin källa, som med sina miniatyrer roat, gäckat och inspirerat sedan 2006.

Keramikfiguren heter Christina, gjord av Eva Johannson som en del i hennes event Street Ceramics. Var med du med! Fram till 24 juni kan du göra en egen figur och fota den i ditt favoritutrymme i stan. Tillsammans skapar ni en digital utställning i juni. (Foto Åsa Ahl)
Keramikfiguren heter Christina, gjord av Eva Johannson som en del i hennes event Street Ceramics. Var med du med! Fram till 24 juni kan du göra en egen figur och fota den i ditt favoritutrymme i stan. Tillsammans skapar ni en digital utställning i juni. (Foto Åsa Ahl)

Eva Johansson berättar att hon är keramiker vid sidan om sitt arbete som bildlärare, hon bor och verkar i Malmö och Lund och har därför sett Cordals verk på plats. Hon säger att hon själv har sin första figur färdig att fotograferas, bilden är hennes och figuren ska placeras ut i Lund eller Malmö de närmsta veckorna:

”Häromdagen gick jag bland Lunds gamla fasader, domkyrka och gatuhus, jag ser staden på ett nytt sätt och det känns både busigt och klurigt att försöka fånga fotograferingsögonblick!”

Blir du inspirerad? Följ evenemanget och var med själv vetja!  Bilden i inläggets topp är gjord av Isaac Cordal och lånad från Artspace hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *