Kurbits pratar gerillaslöjd i Härnösand

Idag är jag på väg norrut, till min gamla hemstad Härnösand, för att prata gerillaslöjd på Härnösands konsthall. Det känns magiskt det här att åka ut på bokturné, det är iallafall så det känns. Jag och Gerillaslöjden liksom. Inte för att jag inte har varit ute och pratat om dessa ämnen förut, det har jag ju verkligen gjort förstås, men det känns lite annorlunda nu med detta fina sällskap.

Ikväll landar jag alltså på konsthallen och får träffa en rad intresserade medlemmar ur konstföreningen bland annat. Är du i krokarna av Härnösand – varmt välkommen, öppet för alla! Här finns mer information om kvällen.

Boken har för övrigt fått ett så oerhört fint mottagande, jag är verkligen glad och lite rörd över allt ros som kommit dess väg. Det har också dykt upp en hel del välskrivna och intressanta recensioner av Gerillaslöjd på sistone, vilket också gör mig så glad eftersom det är så många som verkligen har förstått poängen med boken och rörelsen. Boken har en egen sajt, www.gerillaslojd.se, här har vi samlat all press som boken fått hittills, kolla in!

En extra spännande vinkel med kvällens föreläsning är att det sker mitt i konstnären Ulrika Thoréns pågående utställning, det ser jag fram emot!

Ulrika Thoréns folkdräkt med tema populärkultur och historiska referenser, visas just nu på Härnösands konsthall, där jag föreläser ikväll. (Foto Ulrika Thorén)
Ulrika Thoréns folkdräkt Neverland, med tema populärkultur och historiska referenser, visas just nu på Härnösands konsthall, där jag föreläser ikväll. (Foto Ulrika Thorén)

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *