Platina fyller 15 år!

Platina, en av Stockholms samlingsplatser för samtida smycken,  firar 15-årsjubileum. Här har jag sett och kommit i kontakt med en rad spännande smyckekonstnärer genom åren, det är ett imponerande jubileum tycker jag. Platina är en butik och utställningsplats och det drivs av Sofia Björkman.

Hanna Hedman deltar på Färgfabriken då Platina 15-årsjubilerar. (Foto Sanna Lindberg)
Hanna Hedman deltar på Färgfabriken då Platina 15-årsjubilerar. (Foto Sanna Lindberg)

Har du möjlighet i helgen, ta dig då till Färgfabriken, där jubileet firas med en grupputställning med medverkande konstnärer genom åren: Hanna Hedman, A5  (bilden i topp) Tobias Alm, Yasar Aydin, Catarina Hällzon, Agnieszka Knap och Aud Charlotte Ho Sook Sinding, bara för att nämna några. Totalt 17 konstnärer finns med, (se alla här) däribland också Sofia Björkman själv, samt Jenny Edlund som arbetar på Platina.

Läs mer om Platina här! Och skynda till Färgfabriken alltså, utställningen står endast ett par dagar.

Miro Sazdic har också samarbetat med Platina genom åren, nu på Färgfabriken. (Foto Staffan Lövstedt)
Miro Sazdic har också samarbetat med Platina genom åren, nu på Färgfabriken. (Foto Staffan Lövstedt)

Vill du fördjupa dig i smyckekonst är det ett finfint läge att göra så i Göteborgsregionen ytterligare ett par veckor, där ju storsatsningen New Adventures in Jewellery pågår för fullt. Kolla bland annat in seminariet som äger rum 19-20 september, spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *