En färgares rum på Fredriksdal

Lina Sofia Lundin är aktuell på Fredriksdals museer och trädgårdar i sommar med utställningen En färgares rum. (Foto Lina Sofia Lundin)

Fredriksdals museer och trädgårdar i Helsingborghar man under 2014 tema färg. Mycket med fokus på växtfärgning och hur vi färgade saker förr. I detta sammanhang har de bjudit in Lina Sofia Lundin och hennes Färgningsmanifest. Ni är säkert många som känner till hennes arbete vid det här laget, jag har skrivit en hel del om henne för att jag tycker att hon är något så spännande på spåren.

Utställningen heter En färgares rum och är en konstutställning om relationen mellan maten, kläderna och hemmet. Att leta färgpigment i det vi äter är något av hennes grund, Färgningsmanifestet bygger ju på att se på möjligheten att färga våra kläder med det vi äter.

Lina Sofia Lundin är aktuell på Fredriksdals museer och trädgårdar i sommar med utställningen En färgares rum. (Foto Lina Sofia Lundin)
Lina Sofia Lundin är aktuell på Fredriksdals museer och trädgårdar i sommar med utställningen En färgares rum. (Foto Lina Sofia Lundin)

Lina Sofia Lundin arbetar med sitt textila hantverk om naturlig färgning och i sommar fram till slutet av september går det alltså att se hennes resultat i Helsingborg. Hon visar här också projektet Daily Dyes, där hon under en vecka låtit undersöka vad hennes matlagning ger upphov till för nyanser och färger. Kolla in på sajten, eller på plats om du har möjlighet.

2014 års tema är FÄRG. Under året kommer vi göra mycket med färg och framför allt växtfärgning med koppling till hur vi färgade saker förr. Vi börjar med att presentera vår utställning: En färgares rum.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *