Kurbits på Slöjdprovning

Idag är jag i Umeå och deltar i den mycket spännande aktiviteten Slöjdprovning. Jag träffar tio professionella kreatörer som ingår i projektet Slöjdinkubator, med syfte att utveckla deltagarnas egna verksamheter men också att stärka slöjden i Sverige. Jag vet inte så mycket mer än att de har ett riktigt spännande manifest:

  • Slöjdprovning är ett nytt sätt att visa upp och konsumera hantverk
  • Vi vill skapa ett rum för medskapande av det vi konsumerar
  • Vi anknyter till det nutida och stora intresset för hantverk och självhushållning
  • Genom att föra samman slöjd och mathantverk skapas delaktighet och sammanhang. På detta sätt skapar vi gemensamt förståelse för värdet av gott hantverk.

Visst, ni hör ju hur spännande det är! Deltagarna har träffats vid fyra tillfällen på fyra olika platser i landet, med inspirationsföreläsningar och slöjdworkshops. Så också idag och jag anar att det här är något av vad man skulle kunna kalla grand finale. Jag ber att få återkomma, jag har lite slöjdprovning att göra först.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *