Smycka halsen på Konsthantverkarna

I helgen öppnade Konsthantverkarna i Stockholm en utställning med smycken som jag sett fram emot. Jag skrev tidigare om den utifrån Johanna Törnqvists medverkan med halskragen Vingklippt, hon medverkar alltså. Hon och dussinet andra smyckekonstnärer i framkant.  Utställningen heter Smycka halsen och det är också där fokus ligger, på det exklusiva halsbandet.

Voodooflaska av Sara Engberg, i Konsthantverkarnas utställning Smycka halsen som öppnade i helgen. (Foto Konsthantverkarna)
Voodooflaska av Sara Engberg, i Konsthantverkarnas utställning Smycka halsen som öppnade i helgen. (Foto Konsthantverkarna)

Alla medverkande visar två halsband var, det ena presenteras i galleriets utställningsdel, det andra i montrar som går att öppna. Här har utställningsformgivaren Malin Palm tillsammans med Konsthantverkarna tänkt att du som besökare har möjlighet att prova ut det halsband som är du. Lysande idé! Jag har inte själv hunnit att se utställningen än, men vad det verkar har Malin Palm gjort ett strålande jobb, här väntar spännande scenografi för besökaren märker jag.

Hedvig Westermark deltar i utställningen Smycka halsen på Konsthantverkarna. (Foto Konsthantverkarna)
Hedvig Westermark deltar i utställningen Smycka halsen på Konsthantverkarna. (Foto Konsthantverkarna)

De medverkande smyckekonstnärerna är Anna Atterling, Marie-Helene Bornhall, Jenny Edlund, Sara Engberg, Malin Gunnarsson, Conni Hultberg, Catarina Hällzon, Åsa Lockner, AnneLouise Messing, Helena Sandström, Johanna Törnqvist, Hedvig Westermark, Pamela Wilson, samt David Taylor, som gör speglar att, ja, spegla sig i.  Smycka halsen pågår till 21 maj.

Anna Conni Hultberg, Smycka halsen, Konsthantverkarna just nu. (Foto Konsthantverkarna)
Anna Conni Hultberg, Smycka halsen, Konsthantverkarna just nu. (Foto Konsthantverkarna)

 

Detalj av Helena sandströms halsband, Konsthantverkarna. (Foto Konsthantverkarna)
Detalj av Helena sandströms halsband, Konsthantverkarna. (Foto Konsthantverkarna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *