Northern Journals visar eget Stockholm

Nya digitala sajter, format och koncept intresserar mig, jag surfar mycket på just olika sorters innehåll och sätt att berätta historier. I vårt arbete under året med appen Wood blev det extra tydligt hur roligt det är att arbeta ditigalt med ett innehåll man tror på, med ett upplägg som man är intresserad av.

Second handbutiken Brandstationen på Krukmakarsgatan i Stockholm är en av favoriterna i den nystartade Northern Journals, ett ambitiöst projekt som visar andra sidor av Stockholm. (Foto Northern Journals)
Second handbutiken Brandstationen på Krukmakarsgatan i Stockholm är en av favoriterna i den nystartade Northern Journals, ett ambitiöst projekt som visar andra sidor av Stockholm. (Foto Northern Journals)

Något liknande anar jag att trion bakom sajten Northern Journals känner. Jag fick nyligen information om denna nya satsning, som jag skulle vilja kalla en fin hyllning till Stockholm. Bakom Northern Journal ligger den spansktalande trion Adriana Bellet, María Solares och Marta Vargas. De är alla inflyttade till Stockholm med olika kreativa bakgrunder; designer och illustratör, kock och skribent, samt designer och fotograf. Tillsammans har de en massa upplevelser av Stockholm som de skildrar genom guider till sina favoritfik, sina bästa shoppingställen och sina bästa sevärdheter i stan.

Fika på Drop Coffee, ett av skribenternas favoritfik i Stockholm. (Foto Northern Journals)
Fika på Drop Coffee, ett av skribenternas favoritfik i Stockholm. (Foto Northern Journals)

Northern Journal är skriven på engelska och spanska och är tänkt att nå turister nykomlingar till Stockholm skulle jag tippa. Här finns förstås också en hel del kuriosa i form av ordlista och specifika svenska egenheter – här finns förstås ett recept på kanelbullar, och avdelningen Lifestyle kommer precis om övriga sajten säkerligen att fyllas på vartefter.  Redan nu går det att beundra det vackra fika som trion beställt på bland annat Drop Coffee och Sturekatten. Precis som skribenterna här är jag också mycket förtjust i Herr Judiths second handbutik Brandstationen på Krukmakargatan – kolla in om du har vägarna förbi.

Fint och engagerat skrivet och mycket stiliga bilder - Northern Jorunals skildringar av sitt Stockholm är engagerande. (Foto Northern Journals)
Fint och engagerat skrivet och mycket stiliga bilder – Northern Jorunals skildringar av sitt Stockholm är engagerande. (Foto Northern Journals)

Och förstås – kolla in Northern Journals!  Jag ser fram emot att följa dem vidare på resan runt i Stockholm. Det är ett fint, ambitiöst och generöst projekt gjort med mycket omsorg och kärlek gentemot Stockholm. Det är en entusiasmerande och rörande vinkel tycker jag.

Brandstationen ur nya satsningen Northern Journal. (Foto Northern Journal)
Brandstationen ur nya satsningen Northern Journal. (Foto Northern Journal)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *