#minifashionprotest – brodera din åsikt!

Det kom ett brev…faktiskt hela vägen från London och Sarah, som är en av eldsjälarna bakom engelska Craftivist Collective. Hon frågade mig om jag ville vara med och påverka världen med ett broderi – och en sådan fråga är ju svår att säga nej till. Jag fick ett  Mini Protest Banner-kit och en uppmaning att manifestera min åsikt.

Mini protest banner-kit som kom med posten från Craftivist Collective. (Foto Kurbits)
Mini protest banner-kit som kom med posten från Craftivist Collective. (Foto Kurbits)

Craftivist Collective jobbar bland annat med sådana här Mini Protest Banners, där de med hjälp av broderade budskap på små broderitaggar lämnar spår i det offentliga rummet. Protesterna är valfria, ofta väljer de själva att sätta fingret på humanitära missförhållanden.  Jag har skrivit en hel del om Sarah och Craftivist Collective tidigare, här är den senaste kampanjen , som också jag var med i.

Nu sätter de fingret på oangelägenheterna kring sweatshops och de odrägliga arbetsförhållandena. Och uppmanar oss att tänka på vilka kläder vi köper och hur de är tillverkade, mycket apropå vårens fruktansvärda olycka då en alltför skraltig fabriksbyggnad rasade igenom i Bangladesh där minst ett tusental fabriksarbetare miste livet.

Dessa kvinnor tillverkade kläder åt stora företag som Benetton, Primak och Mango. Kampanjen #lovefashionhatesweatshops vill uppmärksamma världen på dessa missförhållanden och kräva att företagen förbättrar arbetsförhållanden och arbetsmiljö för sina arbetare. Läs mer om själva händelsen genom den organisation som Craftivist Collective samarbetar med här. 

Innehållet i mitt paket från Craftivist Collective. (Foto Kurbits)
Innehållet i mitt paket från Craftivist Collective. (Foto Kurbits)

Jag är ombedd att brodera mitt missnöje och tagga det på valfri plats i min omgivning, samt skicka in ett foto till kampanjen. Tillsammans uttrycker vi vårt missnöje globalt. Om du vill vara med i #lovefashionhatesweatshops gäller det att skynda på. Det går att beställa just ett sådant här kit från Craftivist Collective för en liten summa, men det går förstås lika bra att konstruera ett eget protestbroderi. Läs mer om själva kampanjen här!

Och skynda skynda – senast 1 oktober behöver Craftivist Collective din bild på din färdiga och taggade banner, så att också du kan vara med i deras samlade bildprotest. Som ni ser har ju jag en bit kvar också…och ja, jag lovar att visa bild på när den är taggad på stan.

Mitt påbörjade protestbroderi: "Since 2000 more than 300 garment workers have been burnt alive in factory fires. #lovehfashionhatesweatshops lyder budskapet. (Foto Kurbits)
Mitt påbörjade protestbroderi: ”Since 2000 more than 300 garment workers have been burnt alive in factory fires. #lovehfashionhatesweatshops lyder budskapet. (Foto Kurbits)

3 comments

  1. Tack för tipset! Jag har suttit och knåpat på lite idéer men kunde tyvärr inte komma fram till deras sida för att få mer detaljer om den aktuella kampanjen. Om man nu skulle få ihop något, vart ska man skicka bilden?
    Mvh
    C

    1. Ååååh förlåt så sent svar! Mendu, jag missade komentaren. Vad roligt att du gör ett bidrag! Kalas! Jag är på gång att tagga mitt broderi imorgon, det ska bli spännande:) Bilder kommer!

      Mejla din bild till craftivist.collective@gmail.com, och nu är det brådis, innan 1 oktober vill de ha bilderna. Här finns det en länk där du kan läsa mer: http://craftivist-collective.com/all/one-month-to-go-send-us-photos-of-your-minifashionprotest-banners-by-1st-october-please/#.UkSKmrVvkqI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *