Organiskt lekfullt på barnens balkong

För en tid sedan fick jag tips om projektet Lekfull växtkraft, ett odlings- och lekkoncept för barn. Det är designern Johanna Strand som tillsammans med trädgårdsdesignern Maja Strand tagit fram och lanserat ett grönt rum för barn  – ett barnens balkong – där inspirationen är hämtad från trädgården ut ett barns perspektiv. Duon vill väcka intresse och inspirera till odling hos barn.

Bönor i textil som inspirerar till lek på barnens balkong. Textilt odlingsprojekt av Johanna Strand och Maja Strand. (Foto Johanna Strand)
Bönor i textil som inspirerar till lek på barnens balkong. Textilt odlingsprojekt av Johanna Strand och Maja Strand. (Foto Johanna Strand)

Här finns en odlingspuff – en puff som föreställer odlingsbäddar med tillhörande frön och växter i textil. Här finns också en växtkoja med känsla av växthus, och lampan Solstråle. Allt har alltså en pedagogisk tanke kring att lära barn mer om hur det växer och varför.

Man kan ju hoppas att steget vidare till den riktiga jorden och magin i att så fröer och få dem att växa är nära till hands också. Men jag tycker att konceptet som designduon tagit fram känns levande i sina organiska former, men också tilltalande i sina färger och mönster.

Bricka med mönster som tillhör koncepter Lekfull växtkraft, av designer Johanna Strand och trädgårdsdesigner Maja Strand. (Foto Johanna Strand)
Bricka med mönster som tillhör koncepter Lekfull växtkraft, av designer Johanna Strand och trädgårdsdesigner Maja Strand. (Foto Johanna Strand)

Jag har skrivit om Johanna Strand tidigare, bland annat kring ett ambitiöst projekt i Oskarshamn kring Döderhultarn, se här. Men hon har också gjort en rad mycket intressanta produkter, se hennes sajt för mer information.

Lekfull växtkraft introducerades på mässan Nordiska Trädgårdar tidigare i vår. (Foto Johanna Strand)
Lekfull växtkraft introducerades på mässan Nordiska Trädgårdar tidigare i vår. (Foto Johanna Strand)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *