Majblomster och mönster från Mateus

Det har varit lite tjall med tekniken här på Kurbits ett par dagar, kanske mest bakom fasaden. Nu verkar det vara i sin ordning, och jag mjukstartar med ett fång blommor och lite färg, från Mateus nuvarande och kommande kollektion.

Höstnyheter i orange från Mateus. (Foto Mateus)
Höstnyheter i orange från Mateus. (Foto Mateus)

Jag har så många roliga och bra inlägg på gång, ni är många som numera kontaktar mig med uppslag och idéer om vad Kurbits kan handla om och jag är oerhört glad för den kontakten, att ni tar er tid och för att ni vill berätta.

Jag har en mapp på min dator som heter Kommande Kurbits, och den börjar bli mer än lovligt full. Passion för färg, egensinnigt sätt att hantera keramik och mönster, samt konsten att göra mattor utan att väva är bara ett par av ämnena som jag ser fram emot att få ta upp med er.

Blommor och blader...från Mateus produktion. (Foto Matéus)
Blommor och blader…från Mateus produktion. (Foto Matéus)

Men, idag firar jag faktiskt födelsedag och om jag får önska är Mateus färgpalett högt upp på listan. Mateus firar för övrigt 20 år i augusti, och det med en stor jubileumsutställning på NK i Stockholm. Jubileet uppmärksammas bland annat genom en ny produkt av holländska formgivaren Tord Boontje för Mateus.

Företaget grundades och drivs fortfarande av Teresa Lundahl, som är född i Portugal, men är uppvuxen i Sverige. Allt hennes porslin är handgjort i fabrik utanför Lissabon. All anledning att återkomma till det jubileet, idag blir jag glad över höstens nyheter i orange, men också av en hel del vackra dukningar från tidigare.

Kraftfullt i mönster och färg från Mateus. (Foto Mateus)
Kraftfullt i mönster och färg från Mateus. (Foto Mateus)

 

Orange är höstens färg. Kruka från Mateus. (Foto Mateus)
Orange är höstens färg. Kruka från Mateus. (Foto Mateus)
Ett av Mateus många vackra stilleben. De har under många år jobbat med duktiga fotografer och stylister. (Foto Mateus)
Ett av Mateus många vackra stilleben. De har under många år jobbat med duktiga fotografer och stylister. (Foto Mateus)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *