Träkonstnären Christoph Finkel

Jag ägnade dagar förra veckan åt att leta produkter i vissa träslag åt ett projekt jag sysslar med just nu – och ramlade över Christoph Finkels fantastiska träföremål! De har figurerat på ett par mässor, men jag har inte tidigare fått ett namn på träkonstnären. Men nu så.

Det ser så enkelt ut, men...fatta hur många timmar som ligger bakom. Och vilket handlag som krävs! Skålar av tyska Christpoh Finkel. (Foto Christoph Finkel)
Det ser så enkelt ut, men…fatta hur många timmar som ligger bakom. Och vilket handlag som krävs! Skålar i bergslönn av tyska Christoph Finkel. (Foto Christoph Finkel)

Kolla in, visst är det ett fint hantverk? Jag fick snabbt reda på att Christoph Finkel är tysk, född 1971 och att han bor och verkar i Bad Hindelang i Tyskland. Han jobbar alltså med trä och hittar sitt material lokalt och anpassar sitt arbetssätt till det material han hittar. Han säger träslaget i sig berättar för honom vad det är han ska göra, samt att han i princip vet ur vilken skog eller plats hans skålar har sitt ursprung.

Jag kollade vidare på hans sajt och hittade en liten film (på svenska!) där han beskriver lite mer om hur han arbetar, kolla in!

Vas i äppelträ av Christoph Finkel. (Foto Christoph Finkel)
Vas i äppelträ av Christoph Finkel. (Foto Christoph Finkel)
Vas i päronträ. Av Christoph Finkel. (Foto Christoph Finkel)
Vas i päronträ. Av Christoph Finkel. (Foto Christoph Finkel)
Träföremål i bergslönn av Christoph Finkel. (Foto Christoph Finkel)
Vas i bergslönn av Christoph Finkel. (Foto Christoph Finkel)

 

4 comments

  1. Jag bara älskar din sida! Så mycket inspiration, glädje och nyheter inom konsthantverket du förmedlar. Jag blir så glad av alla dina inlägg och lär mig så mycket.
    Tusen tack!

  2. Gissa om vi ser fram emot att visa hans arbeten på Konsthantverkarna i Stockholm nästa år! Det blir fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *