Handgjorda halsband från Serbien

Kolla in vad jag hittade på Etsy häromdagen! Det var i samma veva som jag upptäckte Veronica Pridas Etsyshop, dessa har ju lite likheter eller hur? Dock kommer dessa fantastiskt fina halsband och smycken från Serbien, och är handgjorda av en rolig hantverkande mamma-döttrarkonstellation.

Halsband i textil och broderi från Serbien. Butiken rRradionica på Etsy är avsändare. (Foto Etsy)
Halsband i textil och broderi från Serbien. Butiken rRradionica på Etsy är avsändare. (Foto Etsy)

Få se om jag fick det hela rätt nu: arkitekten Margita Radovanovic är mamma till tre döttrar,  arkitekten Marijana Radovanovic, kemisten Hristina Radovanovic och den grafiska formgivaren Aleksandra Radovanovic. De bor och arbetar i Novi Sad i Serbien och gör smycken vid sidan av sina professioner. Margita, Marijana och Hristina står för själva hantverket och Aleksandra tar hand om fotografering, marknadsföring och försäljning.

Kvartetten gör virkade, stickade, filtade, broderade halsband, armband och broscher bland annat. Allt görs för hand och för det mesta i naturliga material som bomull, ull, viskos och bambu. Det finns en hel del vintagematerial och vintageknappar samt återbrukade pärlor i familjen Radovanovics butik.

Halsband i textil och broderi från Serbien. Butiken rRradionica på Etsy är avsändare. (Foto Etsy)
Halsband i textil och broderi från Serbien, finns att köpa på Etsy. (Foto Etsy)
Halsband från butiken rRradionica på Etsy. (Foto Etsy)
Halsband från butiken rRradionica på Etsy. (Foto Etsy)
Serbiska butiken rRradionica på Etsy säljer vackra handgjorda halsband. (Foto Etsy)
Serbiska butiken rRradionica på Etsy säljer vackra handgjorda halsband. (Foto Etsy)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *