Keramik med minnen och känsla

Danska Finnsdottir, keramik gjord av isländska och danska Thora Finnsdottir Søe tillsammans med Anne Hoff börjar ses i en hel del inredningsbutiker numera. Företaget har funnits sedan 2007 och det verkar gå bra för dem.  Jätteroligt tycker jag, då det är en intressant duo som ligger bakom dessa fina produkter.

Jag träffade Thora Finnsdottir ett par Formexmässor sedan och hon var väldigt entusiasmerande och laddad för att  få kontakt med svenska återförsäljare och finnas på den svenska marknaden eftersom hon tyckte att hon kunde tillföra mycket till det svenska formspråket med sina produkter. Jag tror minsann att hon fått rätt!

Danska Finnsdottir bjuder på keramik med lekfull inspiration. (Foto Finnsdottir)
Danska Finnsdottir bjuder på keramik med lekfull inspiration. (Foto Finnsdottir)

Produkterna görs för hand i porslinslera och med inspiration från vardagsföremålen runt omkring. När vi sågs var hon tydlig med att det egentligen inte är funktionen som är så viktig inspirationsmässigt, snarare den känsla och form som vardagen kan förmedla. Med det lekfulla, glada och lite udda formspråket finns det också kopplingar till olika fantasi- och minnesvärldar, retro och historia. Numera har Finnsdottir också en rejält uppsnofsad sajt, med en massa fina bilder. Kolla in för mer information!

I sortimentet finns det vaser och lampor, men också en hel del smycken. Allt i porslinslera. (Foto
I sortimentet finns det vaser och lampor, men också en hel del smycken. Allt i porslinslera. (Foto Finnsdottir)

 

Smycken från dansk/isländska Finnsdottir. (Foto Finnsdottir)
Smycken från dansk-isländska Finnsdottir. (Foto Finnsdottir)

 

Porslinsdiamanter för öron, fingrar och hals, finns ute från och med april. (Foto Finnsdottir)
Porslinsdiamanter för öron, fingrar och hals, finns ute från och med april. (Foto Finnsdottir)
Karaktäristiska former för Finnsdottir. (Foto Finnsdottir)
Karaktäristiska former för Finnsdottir. (Foto Finnsdottir)

 

1 comment

  1. Tack för alla fina inlägg, spännande keramik från dansk-isländska Finnsdottir som jag önskar lycka till på den långa vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *