HV Skola och HV Ateljé öppnar upp

Ni som har möjlighet att ta er till Djurgården i Stockholm i morgon fredag och på lördag kan passa på att besöka HV Skola, (handarbetets vänners skola) där man har öppet hus på själva skolan och på HV Ateljé. Det går att träffa lärare och elever vid skolans olika längre utbildningar och kortkurser, samt mästare och gesäller vid HV Ateljé som berättar mer om att arbeta professionellt med textil i offentlig miljö bland annat. Spännande grejor!

I morgon fredag och på lördag håller HV Skola på Djurgården i Stockholm öppet hus. Där finns bland annat en broderi- och vävutställning från skolans elever. (Foto HV Skola)
I morgon fredag och på lördag håller HV Skola på Djurgården i Stockholm öppet hus. Där finns bland annat en broderi- och vävutställning från skolans elever. (Foto HV Skola)

Tar du dig till Djurgården missar du isåfall inte heller den gemensamma utställningen som utbildningarna textilt hantverk och högre textil hantverksutbildning har, de visar upp väv- och broderiprojekt i Stora Galleriet.

Visste ni också att till hösten startar HV Skola en ettårig utbildning i stickning?  Det är den rutinerade och skickliga Karin Kahnlund som blir heltidsansvarig för utbildningen, tidigare har hon hållit i kortkurser på skolan. Utbildningen ger goda kunskaper i handtickningstekniker, mönster och traditioner, samt träning att formge och utveckla egna stickade produkter. Det är en heltidsutbildning och jag tycker att det är så roligt att intresset är så stort att det går att satsa rejält. Ansökning sker i maj.

Dessutom startar också i höst en kurs i trädningsbaserad brickvävning, visst låter det spännande? Och en kurs i Shibori, den japanska reservagetekniken. Hur galet intressant låter det inte? Allt detta kan du också få mer information om under fredagen och lördagen, på HV Skola. Läs mer om helgens evenemang här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *