Lego i björk och lönn

Dessa japanska legobitar i trä får mig att undra två saker – varför har inte Lego själva kommit på denna fantastiska idé? Och vad gillar egentligen det danska företaget  som förser världen med byggbara plastbitar om det japanska tilltaget?

Jag såg dessa på Inhabitots igår, och enligt sajten är det japanska formgivare på Mokurokku som ligger bakom dem. Bilderna och lite mer information kommer från denna japanska sajt för handgjorda saker.

Från japanska Mokurokku kommer dessa fantastiska legobitar i björk och lönn. (Foto iichi.com)
Från japanska Mokurokku kommer dessa fantastiska legobitar i björk och lönn. (Foto iichi.com)

De matchar plastoriginalbitarna och går alltså att blanda upp med det övriga legot. Om man nu skulle vilja det – bitarna är gjorda i björk och lönn, naturligtvis nedbrytbara och på det hela taget alldeles ljuvliga, tycker ni inte?  Kolla hur fint de båda träslagen blandas när man bygger med dem, briljant!

Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. Dessutom känns de annorlunda från plastvarianterna. (Foto iichi.com)
Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. Dessutom känns de annorlunda från plastvarianterna. (Foto iichi.com)
Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. (Foto iichi.com)
Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. (Foto iichi.com)

 

13 comments

  1. Jag kommer att tänka på en rolig scen i filmen Tillsammans när ett av barnen berättar att de inte får leka med lego (eftersom bitarna är av plast) och att hans pappa ska göra trälegobitar till honom men bara gjort två bitar. Nu kan de uppvuxna hippie-barnen äntligen få leka med lego! Snyggt dessutom

    1. Haahaaa! Jaa, vad roligt, det är därifrån den kommer! Jag for i huvudet efter den sekvensen också, men kunde inte placera den. Jättekul scen! Och jepp, vilken tur att de nu också får leka…

  2. Du har en så fantastisk blandning av grejer på din blogg, Frida! Skateboards av silverbrickor och legobitar av trä – man blir alltid glatt förvånad över vad du lyckas hitta. Tusen tack för all inspiration!

    1. Ååh men tack! Vilken fin komplimang! Jag blir jätteglad att höra det, jag skriver ju om sånt som jag går igång på och det är alltid lika roligt och givande att höra att andra gör det också! /Frida

  3. Hej! Jag såg att du har bloggat om lego i trä! Fantastiskt! Följde länken men lyckades inte hitta var jag kan köpa dem. Vet du var en kan köpa det?! Hälsningar Maja 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *