Lego i björk och lönn

Dessa japanska legobitar i trä får mig att undra två saker – varför har inte Lego själva kommit på denna fantastiska idé? Och vad gillar egentligen det danska företaget  som förser världen med byggbara plastbitar om det japanska tilltaget?

Jag såg dessa på Inhabitots igår, och enligt sajten är det japanska formgivare på Mokurokku som ligger bakom dem. Bilderna och lite mer information kommer från denna japanska sajt för handgjorda saker.

Från japanska Mokurokku kommer dessa fantastiska legobitar i björk och lönn. (Foto iichi.com)

Från japanska Mokurokku kommer dessa fantastiska legobitar i björk och lönn. (Foto iichi.com)

De matchar plastoriginalbitarna och går alltså att blanda upp med det övriga legot. Om man nu skulle vilja det – bitarna är gjorda i björk och lönn, naturligtvis nedbrytbara och på det hela taget alldeles ljuvliga, tycker ni inte?  Kolla hur fint de båda träslagen blandas när man bygger med dem, briljant!

Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. Dessutom känns de annorlunda från plastvarianterna. (Foto iichi.com)

Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. Dessutom känns de annorlunda från plastvarianterna. (Foto iichi.com)

Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. (Foto iichi.com)

Lego i trä. Träslagen gör byggandet varierat i tränyanserna. (Foto iichi.com)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...