Stiligt och stramt med nygjord kurbits

Gårdagens kurbitsinlägg om Slottsbarbros klassiska dalamåleri rimmar fint med dagens inlägg om dessa moderna varianter på temat. Från Ginger Design Studio kommer dessa tapetmotiv i två färgskalor och lite olika mönsterstorlekar. Bakom mönstren ligger Ulrika Majstrovic Hansén, som mejlar och berättar att hon gör mönster som oftast hamnar på väggen i form av tapeter.

Att det blev just kurbitsmotiv i dessa nya produkter förklarar hon med att hon alltid gillat svulstiga mönster, ornamentik och färg. Däremot har inte gulliga blommor varit hennes grej; ”Blommor, ja, gulligt, helst inte. Det är därför kurbits är så vackert. Det är stiligt, dekorativt och stramt mitt i blomslingorna. Som ett mönster ska vara.” Precis!

Modern kurbits på väggen i form av tapet från Ginger Design Studio. Gjord av Ulrika Majstrovic Hansén. (Foto Ginger Design Studio)
Modern kurbits på väggen i form av tapet från Ginger Design Studio. Gjord av Ulrika Majstrovic Hansén. (Foto Ginger Design Studio)

Kolla in Ulrika Majstrovic Hanséns övriga produktion också, här finns det mycket fint att hämta för mönsterentusiasten, välgjorda mönster och inspirerande fotograferat.  Här är hennes blogg, och här är hennes sajt. Det är roligt att se att hon kombinerat yrkeserfarenhet med eget intresse, Ulrika Majstrovic Hansén  har bakgrund från Konstfack och har tidigare jobbat som grafisk formgivare, illustratör och fotograf.

Sedan 2010 kombinerar hon detta med sitt intresse för matlagning – kolla in alla galet fina matbilder på väggarna i hennes butik så fattar ni. Mönster i alla dess former och i alla regioner av huset med andra ord. Mycket spännande!

Tapeten med kurbits finns i två färgställningar, samt i lite olika mönsterstorlekar, av  Ulrika Majstrovic Hansén. (Foto Ginger Design Studio)
Tapeten med kurbits finns i två färgställningar, samt i lite olika mönsterstorlekar, av Ulrika Majstrovic Hansén. (Foto Ginger Design Studio)
Modern kurbits från Ginger Design Studio. (Foto Ginger Design Studio)
Modern kurbits från Ginger Design Studio. (Foto Ginger Design Studio)

 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *