Med passion för papper!

Att man har passion för papper på Djura Bok&Pappersverkstad i  Djura utanför Leksand är sannerligen ingen överdrift. Det förstår jag dels när jag ser den välfyllda nätbutiken och sajten, dels när jag mejlar med Linda Gimle. Hon och Odd Gimle är handbokbindare med en välfylld agenda:
– Vi anordnar kurser inom bokbinderi och pappersskapande, vi är gästlärare  på skolor i bokbinderi och har försäljning av papper, bokbinderimaterial och verktyg  i vår säsongsbutik och i vår internetbutik. Vi  utför alla slags småskaliga bokbinderiarbeten, och har även en egen produktion av exempelvis skrivböcker och gästböcker, berättar Linda.

Handbundna böcker från Djura Bok&Pappersverkstad utanför Leksand. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Handbundna böcker från Djura Bok&Pappersverkstad utanför Leksand. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)

Jo precis, med passion för papper alltså. De två är utbildade vid Leksands folkhögskola och har drivit företaget sedan 2007, nätbutiken har man haft sedan 2009, där finns närmare 300 olika papper får jag berättat för mig. Linda berättar om sin pappershysteri så här:
– Passion! Åtrå! Kärlek! Jag älskar papper i all dess form, helst med färger och mönster. Tjocka,  tunna, strukturerade, matta, styva, guldiga! 2007 var jag på en mässa och insåg  att nu när jag drev ett bokbinderi kunde jag också sälja av mitt eget material,  och en gammal dröm att driva en pappersbutik blev sann. Vi utökar vårt sortiment  allteftersom fler upptäcker oss.

Allsorts papper säljs också i butiken och över nätet. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Allsorts papper säljs också i butiken och över nätet. (Foto Andreas Gärdsback, Djura)

Kolla också in själva verkstaden och butiken, inte undra på att man blir inspirerad där om dagarna. I november och december anordnas kurser där man skapar med papper inför julen, något de började med för tre år sedan. Papperspyssel, pappersslöjd och origami, julgransdekorationer och girlander – visst låter det härligt? Kolla in sajten för mer info,  ni som är i krokarna för detta.

Vacker verkstad - här jobbar Linda och Odd Gimle, båda är utbildade handbokbindare, Odd Gimle har också gesällbrev i konsten. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Vacker verkstad – här jobbar Linda och Odd Gimle, båda är utbildade handbokbindare, Odd Gimle har också gesällbrev i konsten. (Foto Göran Look, Djura)
Vi andra får nöja oss med att surfa runt i nätbutiken och inspireras! Och här följer ett urval, mycket nöje.
Julpyssel i riktigt vackert papper. I november och december anordnar butiken julpyssel för dem som vill. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Julpyssel i riktigt vackert papper. I november och december anordnar butiken julpyssel för dem som vill. (Foto Ida  Berg, Falun)
Ett av alla 300 pappersark som Djura Bok&Pappersverksad säljer. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Ett av alla 300 pappersark som Djura Bok&Pappersverkstad säljer. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)

 

Pappersark från Djura Bok&Pappersverkstad. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Pappersark från Djura Bok&Pappersverkstad. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Pappersark från Djura Bok&Pappersverkstad. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Pappersark från Djura Bok&Pappersverkstad. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Pappersark från Djura Bok&Pappersverkstad. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)
Pappersark från Djura Bok&Pappersverkstad. (Foto Djura Bok&Pappersverkstad)

 

7 comments

  1. Jag får lust att äga såna papper, alla fina mönster… plocka fram och bara bläddra och inspireras….

  2. Haha, jag hann tänka ”men en nästan likadan bild har ju jag också” innan jag såg att det var min bild (den från julpysslet alltså). 🙂
    Rekommenderar verkligen ett besök för er som inte varit där! Linda och Odd har en blogg också, där de skriver om sin Heidelberg Vinge tryckpress som de köpt in till verkstaden. http://blytyperochtryckflytt.blogspot.se/

    1. Vad roligt! Jag som extrem julnörd skulle äääälska att vara med på ett julpyssel i Djura:) Och det har verkligen varit en rolig ny bekantskap att göra, helt klart intressant med ett besök! Tack för tips om tryckpressen – måste kolla in! /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *