TAF och galgen i plywood

Riktigt duktiga liksom rutinerade TAF, Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom, är aktuella med nya projekt som just nu visas på Tokyo Designers Week. Kolla in här!

Tunn böjbar plywood i trä ger TAFs galge en fin krage.  (Foto TAF)
Tunn böjbar plywood i trä ger TAFs galge en fin krage. (Foto TAF)

Jag fastnade lite extra för det här lilla galgprojektet. Det är lika anspråkslöst som genialt. Jag menar att galgar ju knappast hör till det som man går omkring och tänker på som vare sig fina eller fula. Eller, kanske fula förresten. Nå. TAF har blivit inbjudna av parisiska konceptbutiken Merci och Cibone i Tokyo, för att formge en begränsad upplaga av galgar till en utställning som pågår nu och ett par dagar till i Tokyo.

Galge påklädd. Svenska TAF medverkar i en konceptutställning om galgar. (Foto TAF)
Galge påklädd. Svenska TAF medverkar i en konceptutställning om galgar. (Foto TAF)

Och då gör de det med hjälp av lite böjd plywood – kolla, genialt och rasande stiligt! Galgarna har fått ett litet fint överdrag i trä helt enkelt. Förtjänsten av galgarna går till välgörenhet och jag läser att kuratorn som ligger bakom utställningen Hangers Addict, Daniel Rozensztroch, har en egen samling om 150 galgar som också finns med. Galet. Dessutom- visste ni att galgen är 150 år gammal? Se där se där.

Plywoodklädd galge från TAF. (Foto TAF)
Plywoodklädd galge från TAF. (Foto TAF)

Ytterligare kuriosa om galgar;  enligt svenska wikipedia berättar att världens (förmodligen) största galge finns i mina tidigare hemtrakter, i Ullånger. Jojo. Från världsmetropoler till Höga Kusten i ett nafs, tänk vad anspråkslösa galgar har mycket vingkraft ändå.  (Engelskspråkiga Wikipedia nämner dessvärre inget om världens största galge)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *