Ponpon med en historia att berätta

Kolla in det nylanserade Ponpon, ett nytt svenskt designvarumärke som är tänkt att främst nå en internationell marknad. Bakom Ponpon står LOB och med sig ombord har man också formgivaren Jon Eliason, som är kreativt ansvarig. Jag läser i deras pressmeddelande att de nu lanserar produkter för det dukade bordet, belysning och något man kallar inredningsaccessoarer.

Det är fint, det är roligt – men det jag främst gillar är hur man förpackat och så att säga producerat det hela.

En olycksbådande krasch gör att ett galet gäng landar på en öde ö...Min tolkning av Ponpons historia, nytt varumärke som nu lanseras. (Foto Ponpon)
En olycksbådande krasch gör att ett galet gäng landar på en öde ö…Min tolkning av Ponpons historia, nytt varumärke som nu lanseras. (Foto Ponpon)

För det materialet runtomkring känns nästintill regisserat, lekfullt komponerat – och berättat. Det är också något som man använder sig av, här vill man att varje produkt ska berätta en historia, säger man. Ja, jag gillar det, främst utifrån de galna scenarion de målar upp i sina bilder. Kolla in dem själva – roligt eller vad?

En nödlandning som hette duga, gör att förlisningen är ett faktum...åh, jag hittar på...men i bilderna finns faktiskt en hel del av Ponpons produkter, kolla själv! (Foto Ponpon)
En nödlandning som hette duga, gör att förlisningen är ett faktum…åh, jag hittar på…men i bilderna finns faktiskt en hel del av Ponpons produkter, kolla själv! (Foto Ponpon)

Men, – det ska verkligen sägas  – det är duktiga formgivare man fått med sig. En av mina tidiga favoriter, Margot Barolo har tillsammans med Matz Borgström,  Helen Tideman och alltså också Jon Eliason formgivit premiärkollektionen. Ett tjugotal produkter lanseras nu, och de kommer att säljas både internationellt och i Sverige.

Nåja, det kanske är lite produkter ni vill se förstås. Vasen Pinch från Ponpon. (Foto Ponon)
Nåja, det kanske är lite produkter ni vill se förstås. Vasen Pinch från Ponpon. (Foto Ponpon)
En bricka från Ponpon. (Foto Ponpon)
En bricka från Ponpon. (Foto Ponpon)
Flower tower, från Ponpon. (Foto Ponpon)
Flower tower, från Ponpon. (Foto Ponpon)
Men ååh var är vi? Hur ska vi hitta hem...framåt march! Nu hittar jag bara på igen förstås. Men Ponpons bilder gör det lätt att spinna på här. (Foto Ponpon)
Neej, jag tror att vi ska hitåt! Vad var det? Se uuuuupp! Nu hittar jag bara på igen förstås. Men Ponpons bilder gör det lätt att spinna på här. (Foto Ponpon)
Okej sista...hej, vi är här nu. Svenska företaget Ponpon lanserar produkter som vill berätta en historia. Själv gick jag mest igång på bilderna och historiekonceptet får jag erkänna. Men eftersom det är riktigt färgstarka och skojiga produkter också kommer nog det här att gå galant. (Foto Ponpon)
Okej sista…hej, vi är här nu, men hur ska vi hitta hem? Svenska företaget Ponpon lanserar produkter som vill berätta en historia. Själv gick jag mest igång på bilderna och historiekonceptet får jag erkänna. Men eftersom det är riktigt färgstarka och skojiga produkter också kommer nog det här att gå galant. (Foto Ponpon)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *