Craft my draft – gör själv som du vill!

Kolla in dessa produkter, där du gör lite som du vill. Från Åsa Kax kommer kollektionen Craft my draft, där ett par produkter nu släppts, jag har följt dess framväxt och tycker verkligen att det är roligt att se slutresultatet.  Varje produkt är fin och användbar som den är, men dubblerar också som ett pyssel, så avancerat eller enkelt som du själv vill.

En kökshandduk som också blir en kudde om du vill - Craft my draft av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
En kökshandduk som också blir en kudde om du vill – Craft my draft av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)

Craft my draft alltså – gå igång på Åsas utkast, eller, tja, låt bli. ”Kollektionen Craft my draft by Åsa Kax hand­lar om att göra själv, att handarbete varken måste vara perfekt eller svårt. Den hand­lar om det intressanta och hållbara med saker som har fler funktioner”, som Åsa själv skriver.

Affisch, som även dubblerar som flaggspel - Craft my draft by Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Affisch, som även dubblerar som flaggspel – Craft my draft by Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)

I kollektionen finns nu två kökshanddukar, där den ena kan bli ett fint flaggspel, och den andra en kudde. Två affischer som också kan bli flaggspel, tavelramar och en lucia-affisch som du kan pyssla ihop egna små figurer av. Allt tillverkas i Sverige, handdukarna är i halvlinne, papperet trycks på obestruket papper.

För er som tycker att Åsa Kax känns bekant är hon bland annat ena halvan bakom Emy Little, som gör folkloreinspirerade kläder för barn, jag har skrivit en hel del om dem genom åren. Kolla också in Åsas övriga verksamhet som formgivare, här.

Dessutom är de riktigt fina bilderna stylade och tagna av Anna-Karin Murén, som precis som Åsa numera också jobbar med ett nytt nummer av mitt hjärteprojekt Hemstilat – det är  kreativa kreatörer jag har i min närhet, eller hur?

Svårt att välja bland alla bilder - flaggspelet som du gör själv av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Svårt att välja bland alla bilder – flaggspelet som du gör själv av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Affisch och flaggspel i annan mönstring och form - Craft my draft av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Affisch och flaggspel i annan mönstring och form – Craft my draft av Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén).
En tavelram som du lätt trixar ihop själv, Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
En tavelram som du lätt trixar ihop själv, Åsa Kax. (Foto Anna-Karin Murén)
Sist men inte minst - Luciatåget! Som du kan ha på väggen, eller sätta ihop till ett litet följe. (Foto Anna-Karin Murén)
Sist men inte minst – Luciatåget! Som du kan ha på väggen, eller sätta ihop till ett litet följe. (Foto Anna-Karin Murén)

1 comment

  1. Pingback: Gör det själv i papper, tyg och trä | bloglov.in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *