Snillrik skuggeffekt i ny kristallkrona

Förra året inledde Beckmans ett samarbete med Design House Stockholm, där man från utbildningens och företagets sida vill främja glaset. Avgångsstudenterna på formutbildningen har också detta år haft denna femveckors designkurs, i år med uppgiftatt formge en kristallkrona – ”en lampa, lampett, ljusstake, ljuslykta eller liknande, där glaset var den viktigaste ingrediensen. Glaset skulle utnyttjas på ett sådant sätt att betraktaren av kristallkronan får en aha-upplevelse”, så som själva uppgiften beskrivs.

Beckmansstudenten Amanda Karsberg är årets vinnare av Design House Stockholms arbetsstipendium med uppgift att göra en ny sorts kristallkrona. (Foto Beckmans)
Beckmansstudenten Amanda Karsberg är årets vinnare av Design House Stockholms arbetsstipendium med uppgift att göra en ny sorts kristallkrona. (Foto Beckmans)

Det hela resulterar i en utställning av hela klassen och ett av verken (med sin upphovsman förstås) tilldelas ett arbetsstipendium. Årets mottagare heter Amanda Karsberg, som gjort den här spännade tolkningen, kallad Aniara. Hon mottog pris förra veckan och  får precis som förra årets vinnare möjlighet att åka till glashyttan Vet Hut i Boda och få Aniara tillverkad.

Minns ni förra årets vinnare? En av mina favoritprodukter från 2011 – Erika Gunnerblads minneskapsel. Fortfarande inte satt i produktion, men väl synlig lite här och där – häromdagen såg jag den här exempelvis.

Jag hittade fler utställare på Design House Stockholms facebooksida, tyvärr vet jag inte vem som gjort den här spännande lampan... (Foto Design House Stockholm)
Jag hittade fler utställare på Design House Stockholms facebooksida, tyvärr vet jag inte vem som gjort den här spännande lampan… (Foto Design House Stockholm)
...eller den här. Men det är fortfarande verk av avgångseleverna vid Beckmans formutbildning. Skolan genomför för andra året ett samarbete med Design House Stockholm, där ett stipendium delas ut efter den fem veckor långa kursen. (Foto Design House Stockholm)
…eller den här. Men det är fortfarande verk av avgångseleverna vid Beckmans formutbildning. Skolan genomför för andra året ett samarbete med Design House Stockholm, där ett stipendium delas ut efter den fem veckor långa kursen. (Foto Design House Stockholm)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *