Tina Backman och hennes gäng

Mönsterformgivaren och illustratören Tina Backman har gjort det här sköna gänget som gillar att hänga med varandra. Hon berättar för mig att mönstret heter just People, eftersom alla är relaterade till varandra på något sätt. De olika karaktärerna har olika personligheter, från början såldes de som separata posters.
Jag träffade på Tina Backman på Formex i januari 2011, där hon ställde ut fint  mönstrade tapeter och handdukar. Hon berättade då för mig att hon ritar sina mönster för hand för att inte förlora det där operfekta. Det är fortfarande lite sväng i strecken, jag gillar det. Hon jobbar med en mängd svenska kunder men finns också representerad både i Japan och USA, läser jag på hennes sajt, kolla här. 
Mönstret People av Tina Backman finns på kort och på anteckningsböcker hos Papp Limited i höst. (Foto Tina Backman)
Mönstret People av Tina Backman finns på kort och på anteckningsböcker hos Papp Limited i höst. (Foto Tina Backman)

Nytt för hösten är att Tina Backman samarbetat med Papp Limited, och de presenterar nu hennes gäng på anteckningsböcker och kort. Tidigare finns People på brickor, och senare i höst också som grytunderlägg i begränsad upplaga för Unicef.
– Det är roligt att People nu finns på olika produkter och att de alla är länkade till varandra, säger Tina Backman.

Alla har de en egen historia - mönstret People av Tina Backman. (Foto Tina Backman)
Alla har de en egen historia – mönstret People av Tina Backman. (Foto Tina Backman)

Tillsammans med mönsterformgivarenEmelie Ek står Tina Backman för Papp Limiteds nya höstsortiment, se mer från deras monter på  Formex här.

People av Tina Backman. (Foto Tina Backman)
People av Tina Backman. (Foto Tina Backman)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *