Mönstrat men färglöst på Formex

Formex är i full gång, och som vanligt är det ett mycket roligt nöje att få vara där i vimlet bland alla kreativa och förhoppningsfulla människor i montrarna och i gångarna.

Jag är något klokare på temat nu och kan konstatera att det är allsorts mönster  – gärna i retrotappning – men inte så mycket färg som gäller.Mer fokus på mönsterkonstellationer än färgställningar kan man väl säga. Retro, skandinaviskt, pastellfärgat och naturmaterial. Och det är fint på alla sätt och vis.

Första mötet med Trend Zone, utställningarna i fyra teman, lysande scenograferat av gruppen Coco Form. (Foto Kurbits)
Första mötet med Trend Zone, utställningarna i fyra teman, lysande scenograferat av gruppen Coco Form. (Foto Kurbits)

Här följer ett axplock av bilder, ändå kanske mer i orientering mot mina egna preferenser – mönster och färg…jag uppehöll mig exemepvis ovanligt mycket vid den obligatoriska trendutställningen, den som faktisk i år mer blivit fyra och ingår i en avdelning kallad Trend Zone.

Formex provar ett nytt koncept i år med att inte bara visa en trend, utan fyra, och bad scenograferna i den vansinnigt kreativa gruppen Coco Form att gestalta höstens hetaste teman: Walk the line, Silly Walk, Memory Lane och Milky Way. Precis som Odd Birds – som i år gör ett fint jobb med cafédelen – slog igenom på Formex för ett par år sedan, lär nog Coco Form låta tala om sig mer efter det här. Säga vad man vill, men oberörd går det nog inte att vara inför deras jobb.

Silly walk - gestaltning av mässans mer kitschiga avdelningar. (Foto Kurbits)
Silly walk – gestaltning av mässans mer kitschiga avdelningar. (Foto Kurbits)
Memory lane - retro för hela slanten! (Foto Kurbits)
Memory lane – retro för hela slanten! (Foto Kurbits)
Några färgstarka inslag i retrotemat ändå, fint! (Foto Kurbits)
Några färgstarka inslag i retrotemat ändå, fint! (Foto Kurbits)

Jag tycker att det var roligt att se den ambitiösa scenografin och tolkningarna – det är välgjort med stor portion humor och kreativitet. Ibland med känsla att själva sakerna kom i skymundan…för min del var det helt okej.

Jag tycker också att det är en befriande utveckling, att gestaltningen och utställningsbyggandet får ta ut svängarna och bli till en inspirationsplats snarare än ett ställe där endast snygga grejor visas upp, vilket har varit mer fallet de senaste åren. Oklanderligt och trevligt, ja. Men inte så spännande.  Men om detta  lär väl folk tvista gissar jag, mässan är ju ändå primärt till för att visa upp just nya produkter.  Nå, fler rapporter följer, håll till godo med detta urval så länge!

Sista temat, Milky way - pastelligt var bara förnamnet! Jag hade mest roligt över att det gick att dra i snöret och luckan mitt i bild...överraskning! (Foto Kurbits)
Sista temat, Milky way – pastelligt var bara förnamnet! Jag hade mest roligt över att det gick att dra i snöret och luckan mitt i bild…överraskning! (Foto Kurbits)
Ullunderlägg som skymtade här och där - färgstarkt och fint. Från Avava. (Foto Kurbits)
Ullunderlägg som skymtade här och där – färgstarkt och fint. Från Avava. (Foto Kurbits)
Afroart s höstnyheter - ränder och färger också här, men i starkare nyanser. Och robottrenden är fortsatt stark! (Foto Kurbits)
Afroart s höstnyheter – ränder och färger också här, men i starkare nyanser. Och robottrenden är fortsatt stark! (Foto Kurbits)
Jag gillar verkligen Mateus mer vågade satsningar på sistone - förra året mer på form och mönstring i samarbetet med kocken Marcus Samuelsson. I år kör man mer åt det afrikanska hållet, dramatiskt mönstrat, gult och svart. (Foto Kurbits)
Jag gillar verkligen Mateus mer vågade satsningar på sistone – förra året mer på form och mönstring i samarbetet med kocken Marcus Samuelsson. I år kör man mer åt det afrikanska hållet, dramatiskt mönstrat, gult, vitt och svart. (Foto Kurbits)
Mer dramatiskt från Mateus. (Foto Kurbits)
Mer dramatiskt från Mateus. (Foto Kurbits)
Fina trasmattor från Avava. (Foto Kurbits)
Fina trasmattor från Avava. (Foto Kurbits)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *