Stillsam lunk på möbelmässans sista dag

Jag förstår varför det här blivit en snackis, mycket fin! Ania Pauser för Klong. I utstansat träfanér här också, och givetvis sätter du ihop din lampa själv, smart! (Foto Kurbits)

Jag tillhörde den lilla skara som flanerade runt i stilla mak sista dagen på Stockholm Furniture&Light Fair i år, gårdagen var således överraskande lugn. Det har ju skrivits en hel hel – minst sagt – om veckan som gick i designens tecken så jag kommer inte med någon djupare analys eller längre rapport från mässan, det finns det redan andra som hunnit med.

Kolla exempelvis in inspirerande och heltäckande inlägg här och här.

Danska Tom Rosseau har dels ny form på sina lampor i träfanér, dels har han utökat kollektionen med lampor i laminerat papper - fin kombination tycker jag. (Foto Kurbits)
Danska Tom Rosseau har dels ny form på sina lampor i träfanér, dels har han utökat kollektionen med lampor i laminerat papper - fin kombination tycker jag. (Foto Kurbits)

Nåväl. Det som ändå blir intressant och viktigt för mig märker jag, när jag går på mässor – är nytänkande kring material. Återbrukat? Mönsterinspiration? Naturmaterial? Jag nyper och klämmer och känner. Och tittar.

När jag nu ikväll gick igenom mina bilder en första sväng ser jag att jag lockats av allt detta i en drös lampor. Håll till godo.

Den här är helt fantastisk tycker jag. Helt fantastisk! Från danska &Tradition, lampa i återvunnen papp med popnitar. (Foto Kurbits)
Den här är helt fantastisk tycker jag. Helt fantastisk! Från danska &Tradition, lampa i återvunnen papp med popnitar. (Foto Kurbits)
Jag förstår varför det här blivit en snackis, mycket fin! Ania Pauser för Klong. I utstansat träfanér här också, och givetvis sätter du ihop din lampa själv, smart! (Foto Kurbits)
Jag förstår varför det här blivit en snackis, mycket fin! Ania Pauser för Klong. I laserskuren björkplywood, och givetvis sätter du ihop din lampa själv, smart! (Foto Kurbits)
Stillsam, enkel, stram. Lampa från Muuto i klädd filt. Formen och vecken är lysande. (Foto Kurbits)
Stillsam, enkel, stram. Lampa från Muuto i klädd filt. Formen och vecken är lysande. (Foto Kurbits)
Bra idé! Från Andreas Engsvik och Daniel Rybakken för Asplunds. En bricka med ljus - häpp! (Foto Kurbits)
Bra idé! Från Andreas Engsvik och Daniel Rybakken för Asplunds. En bricka med ljus - häpp! (Foto Kurbits)
Mässans nyaste idé? Företaget drog igång i tisdags, och oj vad de kommer att få mycket att göra! Supersmart idé som ligger i tiden. Formge din egen lampa och den levereras direkt hem i lådan. (Foto Kurbits)
Mässans nyaste idé? Företaget drog igång i tisdags, och oj vad de kommer att få mycket att göra! Supersmart idé som ligger i tiden. Formge din egen lampa och den levereras direkt hem i lådan. (Foto Kurbits)
Johan Carpners numera klassiska  Luchsia gör mig så glad, trots att de har ett par år på nacken.  De hängde i Vallentuna Skärmateljé, något som också gör mig glad. Ett anrikt och traditionellt företag. (Foto Kurbits)
Johan Carpners numera klassiska Luchsia gör mig så glad, trots att de har ett par år på nacken. De hängde i Vallentuna Skärmateljé, något som också gör mig glad. Ett anrikt och traditionellt företag. (Foto Kurbits)

 

 

 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *