Bemz anammar den urbana livsstilen

Lös passform och linne från Belgien karaktäriserar Bemz nya serie. (Foto Bemz)
Klappsta goes loose fit - vårnyheter från Bemz med klädslar till Ikeamöbler som har lösare passform. (Foto Bemz)
Klappsta goes loose fit - vårnyheter från Bemz med klädslar till Ikeamöbler som har lösare passform. (Foto Bemz)

Häromdagen presenterade Bemz, företaget som gör nya klädslar till Ikeamöbler, sina vårnyheter i sin butik i Stockholm. Jag var där och fick lite inspiration – överdragen Loose Fit – Urban är en vidareutveckling på den tidigare lantliga stilen.

 Kivik i Bemz nya överdrag Loose Fit Urban. (Foto Bemz)
Kivik i Bemz nya överdrag Loose Fit Urban. (Foto Bemz)

Nu presenterar man härmed serien för den mer urbana livsstilen. Lite mer industri, lite mer sofistikerad, på ett ungefär. Hundra procent lejält linne från Belgien iallafall, handsytt med tydligt markerade sömmar och lös passform.

Jag håller med Bemz vd Lesley Pennington, som menade att dessa nya överdrag inte bara förändrar Ikeasmöbelns färg utan också dess form. Den lösa passformen ger liksom Klippan en annan mer ruffig look, eller hur? Även om jag själv kanske hade föredragit lite mer färg gillar jag det goda hantverket och framförallt idén med överdrag generellt.

Bemz börjar sälja dessa Loose Fit-överdrag i början av nästa år, till ett urval av möbler inom serierna Karlanda, Karlstad, Klippan, Henriksdal, Nils, Klappsta och Kivik.

Klippan i Bemzkläder. (Foto Bemz)
Klippan i Bemzkläder. (Foto Bemz)
Lös passform och linne från Belgien karaktäriserar Bemz nya serie. (Foto Bemz)
Lös passform och linne från Belgien karaktäriserar Bemz nya serie. (Foto Bemz)
Karlstad i Bemzklädsel. (Foto Bemz)
Karlstad i Bemzklädsel. (Foto Bemz)

2 comments

  1. Man blir ju lite besviken på att man inte kom på den goda idén med att göra överdrag till IKEAS soffor själv… Den idén är nästan lika bra som IKEAs egna koncept. Kul att BEMZ börjar ta ut svängarna lite mer. Tycker själv att de kunde vara ännu mer kreativa. De flesta av deras klädslar är fortfarande ganska ”vanliga”. Men nu är de i alla fall inne i ett lite nyare tänk, där klädselns form faktiskt kan ändra hela soffans uttryck. Mer sån’t!

  2. De är verkligen supersnygga de här överdragen. Gillar verkligen kanterna med sömmen-utåt-effekt. Har sett flera blogginlägg med dem i veckan, så det är nog många som gillar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *