Finn Ahlgren visar det fula och trasiga

Godspeed/Finn Ahlgren har visning av sitt skräpprojekt Trash i helgen. (Foto Finn Alhgren)
Godspeed/Finn Ahlgren har visning av sitt skräpprojekt Trash i helgen. (Foto Finn Alhgren)
Godspeed/Finn Ahlgren har visning av sitt skräpprojekt Trash i helgen. (Foto Finn Alhgren)

I helgen har Godspeeds Finn Ahlgren visning av sitt senaste projekt Trash – jag gillar verkligen Godspeed och deras filosofi bakom sitt skapande. Produkterna görs inom tidsramen av en timme, utan skisser. Materialet är återbrukat, ofta funnet på gatan.

Finn Ahlgren är ena halvan av duon, och Godspeed har sitt säte i Tel Aviv och Stockholm. Lyckligtvis för alla oss som bor i Stockholm – finns Finns verk att se här under söndagen också. (Lövholmsbrinken 2B är adressen.)

Så här skriver Finn Ahlgren om sitt senaste projekt:

Jag visar upp mitt senaste projekt ”Trash” som har växt ur min fascination för det fula, trasiga och bortslängda. Jag har använt mig av det skräp som verkstaden producerar för att arbeta i gränslandet mellan det fula och det fina. Ett möblemang bestående av bord, lampor, hyllor, byråer och skåp som funderar över när det fula blir fint och tvärt om? Hur mycket fult kan man tolerera och kan man öka acceptansen för det fula och trasiga? Kan det fina uppfattas som fult?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *