Stockholm Bombay har färg på agendan

Knoppar i keramik. (Foto Stockholm Bombay)
Relativt nystartade Stockhom Bombay har textilier, skåp och knoppar i sortimentet. Allt producerat i Indien, av företagsnamnet att döma. Färgprakt och mönster så det står härliga till! (Foto Stockholm Bombay)
Nya Stockholm Bombay har textilier, skåp och knoppar i sitt imponerande breda sortiment. Allt i färg och mönster, allt producerat i Indien, av företagsnamnet att döma. (Foto Stockholm Bombay)

Nystartade Stockholm Bombay bjuder på färgsprakande textilier så det står härliga till. Bakom företaget ligger Karolina Danielsson, som berättar att hon startade 2010, ”ur kreativ skaparlust och en växande nyfikenhet på omvärlden.” Med bakgrund inom konst, inredning och floristik vill Karolina skapa en egen helhet.

Myllrande mönster och färg. Ett härligt kuddhav från Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Myllrande mönster och färg. Ett härligt kuddhav från Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)

Textilierna, som har samma touch av orientalism och exotisk färgprakt som etablerade Anna O, kommer nog  hitta en väg ut till alla färg- och mönsterälskande på marknaden, det ser lovande ut! Ett imponerande utbud av mönster och färg erbjuder iallafall Stockholm Bombay och jag tror att fler och fler efterfrågar just det. Själv beskriver Karolina Danielsson sin verksamhet så här:

Min uppväxt i en kreativ familj med mycket handarbete har självklart format mig och utgjort grunden till min passion för färg, form och skapande. Att kunna skapa nytt av gammalt – kombinationen av tradition och samtid sida vid sida är något som jag brinner för. Ibland kan det räcka att bara ge föremålen en ny miljö.

Knoppar i keramik. (Foto Stockholm Bombay)
Knoppar i keramik. (Foto Stockholm Bombay)
Överkast, Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Överkast, Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Överkast - också det från Stockholm Bombay, men vi har ett identiskt (och lika fantastiskt!) från Anna O. Hur funkar sånt? Någon som vet? (Foto Stockholm Bombay)
Överkast - också det från Stockholm Bombay, vi har ett identiskt (och lika fantastiskt!) från Anna O hemma. Hur funkar sånt? Är det bara att köpa in och sätta sin egen tagg på det? Någon som vet? (Foto Stockholm Bombay)
Vackert skåp med vackert innehåll. Allt från Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Vackert skåp med vackert innehåll. Allt från Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Mer vackra färger och mönster! Överkast från Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Mer vackra färger och mönster! Överkast från Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Ett till fint skåp! Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Ett till fint skåp! Stockholm Bombay. (Foto Stockholm Bombay)
Ja, det var det sista...men utbudet hos nystartade Stockholm Bombay är verkligen imponerande! Vackert överkast också detta. (Foto Stockholm Bombay)
Ja, det var det sista...men utbudet hos nystartade Stockholm Bombay är verkligen imponerande! Vackert överkast också detta. (Foto Stockholm Bombay)

8 comments

  1. Jag har också ett par kuddar från Anna O hemma, med identiskt mönster, och i förra veckan hittade jag exakt samma kuddar och plädar i en liten butik här i Paris… Så jag har inget svar på din fråga, men funderade just på samma sak, om det bara är att köpa in och sätta sin egen tagg på mönstret?? Fina är dom i vilket fall som helst!

    1. Å vad intressant att höra Anna. Ja, jag gissar också att det ”bara” är att göra så. Samtidigt är det ju lite slumpartat att flera olika formgivare/inköpare lyckas vara på samma ställe och handla. Eller – så är det något slags nationalmönster som typ många hantverkare kan göra? Något i stil med kurbits? Nå, jag bara spekulerar och gissar vilt här…

      1. Jag tror de köpt från samma tillverkare. Det finns en hel del tillverkare som har egna ”designers/formgivare” och sedan säljer färdiga produkter till andra företag som kan sätta etikett på dem.

  2. Jag har nyligen hittat hit och jag ville bara säga att jag verkligen gillar din blogg! 🙂 Kuddarna, knopparna ja allt ovan ser underbart ut! Särskilt för en som älskar färg. Blir så inrednings-inspirerad. Ska absolut kolla in båda shopparna. Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *