Matti Klenell visar glas på Inger Molin

Matti Klenells utställning Kokeshi - just nu på Galleri Inger Molin i Stockholm. (Foto Galleri Inger Molin)
Matti Klenells utställning Kokeshi - just nu på Galleri Inger Molin i Stockholm. (Foto Galleri Inger Molin)
Matti Klenells utställning Kokeshi - just nu på Galleri Inger Molin i Stockholm. (Foto Galleri Inger Molin)

Missa inte Matti Klenells utställning på galleri Inger Molin, ni som har möjlighet. Jag gillar verkligen glas och Matti Klenell tillhör en av mina favoriter. Han gör en mängd olika saker, men just nu ställer han alltså ut samlade reseminnen i glas. Verksam bland annat i Finland, Tjeckien och USA blir glaset olika beroende på land och arbetssätt, läser jag på galleriets sajt.

Kolla in fler av hans verk här och här. Och som sagt, just nu på Inger Molin i Stockholm fram till 12 oktober. Utställningen heter Kokeshi – traditionella japanska trädockor och vars form Matti Klenell lånat och översatt till glas. Vackert!

 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *