Fina illustrationer från Tina Backman

Tina Backman i sin monter på Formex, hon står framför sin nya tapet. (Foto Kurbits)
Kökshandduk från Tina Backman. (Foto Tina Backman)
Kökshandduk från Tina Backman. (Foto Tina Backman)

Bekantskapen med Tina Backman var ny för mig innan Formex. Jag blev dock väldigt förtjust i de produkter hon hade med sig –  det här är en duktig illustratör och formgivare med spännande formspråk och bredd tycker jag.

Tina Backman i sin monter på Formex, hon står framför sin nya tapet. (Foto Kurbits)
Tina Backman i sin monter på Formex, hon står framför sin nya tapet. (Foto Kurbits)

Tina Backman berättade att hon handritar allt och att hon gärna vill ha det lite operfekt, i mening att det gärna får se handgjort ut. Jag håller verkligen med. I sin monter var det tekannetema, med en ny tapet och kökshanddukar. Brickan med de starka figurerna gillar jag också.

Allsorts kannor. (Foto Tina Backman)
Allsorts kannor. (Foto Tina Backman)

På hennes sajt går att läsa att hon varvar illustrationsuppdrag med egna produkter för print och textil. Och att hon är verksam i Sverige, Japan och USA. I vår gör hon grejor bland annat för Hemtex, Spira och Designtorget.

Bricka från Tina Backman. (Foto Tina Backman)
Bricka från Tina Backman. (Foto Tina Backman)
Disktrasa. (Foto Tina Backman)
Disktrasa. (Foto Tina Backman)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *