365 knitting clock

En blandning mellan gökur och stickmaskin - 365 knitting clock av Siren Elise Wilhelmsen. (Foto Miriam Lehnart)
En blandning mellan gökur och stickmaskin - 365 knitting clock av Siren Elise Wilhelmsen. (Foto Miriam Lehnart)
En blandning mellan gökur och stickmaskin - 365 knitting clock av Siren Elise Wilhelmsen. (Foto Miriam Lehnart)

Fråga mig inte hur det här funkar exakt, men norska industridesignern Siren Elise Wilhelmsen har skapat en klocka som stickar en sjal. Visst! Jag hittade den här grejan via Spotted by Norrmann Copenhagen, där jag såg att hon tydligen dessutom vunnit  pris i tävlingen Time to Design för sin klocka.

Sökte lite mer och hittade via den här sajten info; Siren Elise Wilhelmsens klocka heter 365 knitting clock. Den består av en rund stickmaskin som stickar en maska varje halvtimme, och som efter ett år har tillverkat en sjal på två meter. Siren Elise Wilhelmsens klocka är ursprungligen ett examensprojekt med syfte att visualisera tid, är inte det en fin tanke så säg? Och dessutom behöver du bara titta på när din sjal blir färdig, allt i sinom tid förstås…

Manifest över Siren Elise Wilhelmsons projekt.
Manifest över Siren Elise Wilhelmsons projekt.

5 comments

  1. Pingback: Tweets that mention 365 knitting clock – Kurbits – din slöjdkompis i inredningsvärlden -- Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *