Virkfeber i OS-tider

Virka din egen OS-mössa! (Foto Anna Helmerson / Scanpix)
Virka din egen OS-mössa! (Foto Anna Helmerson / Scanpix)
Virka din egen OS-mössa! (Foto Anna Helmerson / Scanpix)

På Kulturen i Lund pågår just nu en virktävling i samband med museets pågående utställning om folkkonst och om att se på folkkonsten på ett nytt sätt. Nu sätter Kulturen skaparglädjen i centrum och har alltså utlyst en tävling i kreativ virkning. Känner du dig manad? Läs mer här.

Det råder ju annars en febril aktivitet kring just virkning och OS just nu – har ägnat en stund åt att googla OS-mössan, den som svenska OS-truppen bär. Jag ser att det är Eva Christensson, formgivare på Stadium som ligger bakom den. Enligt rapporter har det blivit så populärt att virka en själv att garnet tagit slut, och på Tradera slåss köparna om att lägga bud.

Tillhör du en av dem som gjort en själv? I DN i veckan fanns beskrivningen. Fram med virknål nummer åtta och det där värmande yllegarnet, och kör på. Ett tips från min chef, Kerstin Andersson-Åhlin, som pratade OS-mössa i radion härom morgonen, är att inte glömma fleecebandet vid öronen: det håller mössan i schack och är dessutom värmande.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *