Från plastförpackning till bestick

Oscar Diaz gör bestick från återvunna plastförpackningar. Smart! (Foto www.
Oscar Diaz gör bestick från återvunna plastförpackningar. Smart! (Foto www.oscar-diaz.net)

Att fungera som en redaktör snarare än en formgivare vid en formgivningsprocess kan kanske låta konstigt. Men ni förstår nog vad spanske formgivaren Oscar Diaz menar när ni ser hans smarta engångsbestick ”Found” här. Han letar själva formerna i olika förpackningar, och så blir det en kniv, en gaffel och en sked – än här än där. Han menar alltså att besticken kommer till honom…han skär ut dem i plasten och så täcks de med ett tunnt lager av metall.

De finns att köpa här. Jag fick tipset via The Style Files, och Oscar Diaz, som verkligen är en spännande formgivare går det att läsa mer om här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *