Fort fint med rönnbär

Rönnbär - fint att dekorera med senare i höst, bloggen Slöjdnytt tipsar om hur du gör på bästa sätt. (Foto www.slojdnytt.org)
Rönnbär - fint att dekorera med senare i höst, bloggen Slöjdnytt tipsar om hur du gör på bästa sätt. (Foto www.slojdnytt.org)

Medan jag ränner runt på Formex idag tänkte jag lämna er något fint att pyssla med under helgen. Det här med rönnbär på tråd är ju inte så avancerat, men det är sannerligen dekorativt och fint, eller hur?

Dessa fina bilder har jag lånat från en rolig blogg, Slöjdnytt, från hemslöjdskonsulenterna i Västmanlands län. Och det som är så roligt med bloggen, och kanske också med hemslöjdskonsulenter över lag, är att de alltid har ett bra tips i bakfickan. Läs själva inlägget här, hur du bäst torkar bären, vilken tråd du använder och vad du kan använda de torkade girlanderna till.

Beskrivning, material och en hel del om rönnbär finns att läsa på bloggen Slöjdnytt. (Foto www.slojdnytt.org)
Beskrivning, material och en hel del om rönnbär finns att läsa på bloggen Slöjdnytt. (Foto www.slojdnytt.org)

Jag kan också rekommendera tipset om hur man gör fina saker av renfana. Fast det kanske lär få vänta till nästa år, förmodligen har de väl redan blommat ut? Kolla också in andra tips från konsulenterna på bloggen.

Gör själv! Pyssla på och trevlig helg! Jag är tillbaka på måndag med en mängd roliga och coola grejor från Formex, såklart i Kurbitsstil.

3 comments

  1. Hej Frida! Ville lämna ett spår till dig. Ser att du länkar ÄIA Gart, henne brukar jag skriva med på bloggen, vad roligt. Ha de fint! Hälsningar från Madeleine-journalistbutik-gamla stan-koftan-tjejen hihi.

  2. Pingback: Röda bär och lite stickning – Annas garndrömmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *